Повече филми и концерти по БНТ

От „Сан Стефано“ въртят атрактивни заглавия, за да не скучаят зрителите под карантина

Повече филми и концерти по БНТ | StandartNews.com

Програмата на БНТ1 ще претърпи съществени промени поради извънредната ситуация в страната. От „Сан Стефано“ ще предложат на зрителите повече игрални филми, концерти,  любопитни факти и личности от света на културата и изкуството. От тази седмица сутрешният блок започва в 7 часа.  В събота, 21 март, стартира ситкомът “Клиника на третия етаж” - по два епизода от първи сезон от 10 до 11. В главните роли са Александър Косев, Христо Мутафчиев, Рени Врангова, Стефания Колева, Бианка Илич, Николай Урумов, Аким Акимов, Станислава Коцева, Анета Сотирова... Предаването “Денят започва с Георги Любенов” е с намалено времетраене. Отново в събота, 21 март, започва излъчването и на детския и младежки сериал “Островът на сините птици” от 19 часа - подходящ е за цялото семейство.

В осем серии филмът ще ни води към вълшебния детски свят, изпълнен с пакости и копнежи, заснет по мотиви от романа "Островът" на писателя и драматург Александър Секулов. В неделя, 22 март, от 15 часа гледаме “Господин за един ден” – страхотната комедия с Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци, Стоян Гъдев, Николай Пашов. Вечерта от 21 часа зрителите ще могат да се разтоварят с “Мъже в командировка” - трите забавни новели за любовта са с Нейчо Попов, Невена Коканова, Иван Андонов, Жоржета Чакърова, Иван Налбантов, Бранимира Антонова, Георги Черкелов.

От следващата седмица, 23-29 март, ще има по-съществената промяна в програмата. “Моят плейлист” с Васил Върбанов започва да се излъчва на повторение вместо в петък от 17 часа, в неделя от 17,30 часа - на мястото на Арена спорт, която отпада до края на април. На негово място в петък от 17 часа идва “Музика, музика” от БНТ2- неизчерпаема съкровищница на мелодии и песни, гениални композитори и виртуозни изпълнители. Пак по това време е и “В близък план” - от 17, 30 часа, отново от БНТ2: предаване за личности от света на културата и изкуството.

Друг акцент е излъчването на емблематичния  сериал “Капитан Петко Войвода” - в събота, 28 март, от 21.00 часа. Историческата драма е с Васил Михайлов, Пламен Дончев, Стоян Гъдев, Продан Нончев, Димитър Йорданов, Дичо Дичев, Бистра Марчева, Никола Чиприянов, Евангелия Тупарова, Светозар Неделчев, Милко Минчев, Аспарух Николов, Васил Банов, Георги Фратев, Меглена Димитрова...

От 29 март зрителите ще могат да се разнообразят с поредица от концерти - всяка неделя от 14 часа. Първият е на Силвия Кацарова.

Неделното БГ кино от 21 часа представя  премиерното заглавие “Лошо момиче”. Една от най-новите родни продукции със специалното участие на националните състезателки по художествена гимнастика - Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова. „Лошо момиче” е режисьорският дебют на Мариан Вълев („Под прикритие”), който е и сценарист на филма.

Тази седмица в предаването "Музика, Музика" ще звучат само хитове на една от най-ярките групи в България - Б.Т.Р. С история, по-дълга от сериал и с песни превърнали се в класика, те ще ни посвирят "unplugged" и с лекота ще ни покажат какво означава класа. За новите проекти, за предстоящото турне и още куп интересни неща – на 22 март от 18, 30 по БНТ2.

Актуалната програма може да следите на нашия сайт www.bnt.bg (програма БНТ1, БНТ 2, БНТ 3, БНТ 4).

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай