Поредна супер награда за Мария Бакалова

Националният съвет на кинокритиците в САЩ я удостои като № 1 сред актрисите с поддържащи роли

Поредна супер награда за Мария Бакалова | StandartNews.com

Националният съвет на кинокритиците в САЩ присъди наградата за най-добра поддържаща роля на 24-годишната българка Мария Бакалова за участието й във филма "Борат" 2, съобщи ДПА. А това е поредна гаранция, че нашето момиче ще влезе в топ 5 на Оскарите и като нищо ще грабне статуетка в своята категория.  

Призовете за филм № 1, най-добър режисьор, най-добра кинематография и най-добра главна женска роля за 2020 г. отидоха при "Номадландия" на режисьорката Клои Чжао. В него 63-годишната актриса Франсис Макдорманд играе жена, която събира цялата си покъщнина в автомобила си и пътува из американския Запад след икономическия колапс на малък град, предаде БТА. При мъжете спечели Делрой Линдо, който се превъплъщава във ветеран от Виетнамската война в драмата на майстора в жанра Спайк Лий "Da 5 Bloods".

Документалният "Колектив" на румънеца Александър Нанау за унищожителния пожар през 2015 г. в нощен клуб в Букурещ, при който загинаха десетки хора, бе удостоен с наградата за най-добър чуждестранен филм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай