Поли Паскова вдига на крака 4000 в НДК

Народната певица излиза за концерт в зала едно на 13 април

Поли Паскова вдига на крака 4000 в НДК | StandartNews.com

Народната певица Поли Паскова организира фолклорен спектакъл „20 години живот с песен“ на 13 април в зала 1 на НДК. Макар и с две години закъснение поради пандемията, посланието, което тя има за своите почитатели, ще звучи още по-актуално. Певицата вярва, че българският народ трябва да се върне към корените на своята духовност, които ще му помогнат да се справи със стреса в трудни и разделни времена.

Нейните фенове ще се насладят на хитовете ѝ в тричасовото шоу. „Изключително трудно ми беше да подбера репертоара за този концерт. Вече съм готова с 19-ти самостоятелен албум и ако сложа и дуетните осев песни, концертът става много дълъг. Наложи се много от известните песни да ги съкратя в китки с по един куплет. Просто няма време. Подбрах и нови неща, които смятам, че ще бъдат харесани от хората.“, споделя певицата.

На концерта ще присъстват много от дуетните половинки на Поли Паскова през годините - Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, Борис Дали, Марин Молов, Христо Косашки, Румен Малинов. Специално от Германия ще пристигне и босненският изпълнител Зоран Янкович, с който ще изпълнят хита си „Тамо где си ти“.

Певицата обещава истински спектакъл, който да бъде симбиоза между песни, танци и рецитал, а посланието е едно – да се вдигне народния дух и самочувствие.

Сцената ще изпълнят фолклорните танцови ансамби „София 6“, танцьорите от „Български ритми“ с хореограф Рангел Вангелов и балет „Веда Джуниър“.

Поли Паскова е сред певиците, които успяват да модернизират и в същото време да съхранят българския фолклор. Изнасяла е стотици концерти в България и Европа, носителка на много награди, както в България, така и извън границите ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай