Вторник,

Почина поетът Борис Роканов

От: Агенция Стандарт -
646
Почина поетът Борис Роканов
A
A
A

Почина поетът Борис Роканов, съобщи  в социалните мрежи писателят Недялко Славов. "Отишъл си е Борис Роканов – един достоен и значим български поет. Бореше се сам и гордо със живота, отгледа сам три прекрасни деца и написа паметни стихотворения и поеми. Докара си инфаркти и захарни болести, но не си даде съвестта. Животът ни свърза, бях му кум и зная, че Поезията бе за него всичко. Лек път, Боре!“, написа Славов във Фейсбук. 

Борис  Роканов е роден на 12 ноември 1961 г. в Кюстендил, но живееше в Пловдив. Той е автор на и на 6 стихосбирки, 2 книги за деца, на антологията "Стих и четка, един проект на Борис Роканов“ (1997), на две литературни анкети – с Екатерина Йосифова (2001) и Блага Димитрова (2002), на романа "Шейсет и четири хиляди деветстотин двайсет и осем“ (2010). Неговата поезия е издавана в Италия, Германия, Унгария, Франция, Сърбия. Участва в сборника на английски език "Поети на свободата“.

Издател и организатор на поетични форуми. Автор е и на 18 самостоятелни изложби живопис в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и на 2 проекта: "Борис Роканов и пловдивската лудница“ (София, "Шипка“ 6, 2007) и "Ангелушев&Роканов“ (София, Пловдив, Варна, 2007–2008).


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com