Патрик Хюс вече работи из Киноцентъра

Красавицата Кейт Бекинсейл идва в София, за да се набърка в криминален психотрилър в Едгар Алън По

Патрик Хюс вече работи из Киноцентъра | StandartNews.com

София. Антонио Бандерас в късния следобед днес ще потопи едната си длан в специална и тайнствена смес. "Майсторът не желае да разкрива съставките й", бяха лаконични от НДК. Отпечатъкът от артистичната ръка на очарователния мъж ще бъде поставен в бъдещата зала на славата в централното фоайе. Световноизвестният актьор, режисьор и продуцент е четвъртата знаменитост в нея - след прочутите музиканти Юрий Башмет, Емил Табаков и Гия Канчели. Испанецът, който снима у нас "Аутомата", се очаква да пристигне при засилени мерки за сигурност. Предишния път, когато се появи в НДК, за да гледа с феновете своя втори режисьорски филм "Пътят на англичаните", Бандерас попадна в плътна засада от стотици разгорещени фенки. Всяка от тях искаше ако не да го пипне, то поне да се приближи максимално до него. Бодигардовете тогава обезумяха, но в крайна сметка успяха да го запазят цял и невредим. Бандерас не само ще остави отпечатък, но и ще ориса седмицата на испанското и ибероамериканското кино в София. За 20-ото издание ще говори не само той, но и Негово Превъзходителство Хосе Луис Тапиа, посланик на Кралството у нас. Ще бъдат показани общо 15 филма, като първият е на 12 юни от 19 часа в "Мати" - "Тялото" на Ориол Пауло. За финала на киномаратона пък идва великият режисьор Карлос Саура, който през юли започва снимки с Бандерас за "33 дни". В неделя, 16 юни, в 20 часа седмицата ще бъде закрита с "Мама стана на 100" на Саура.

Още киновеличия ще изгреят тази седмица в София. До дни очакваме Майкъл Кейн, Бен Кингсли и Кейт Бекинсейл. Те ще снимат под режисурата на Брад Андерсън в "Елиза Грейвз" по комедийния разказ "Системата на д-р Тар и професор Федър" по Едгар Алън По. Любопитен пътешественик посещава психиатрия, където лекуват с либерални методи. Пациентите се скитат свободно, а лекарите дори насърчават техните заблуди. Но въпросният господин открива, че някои от болните са заключени в клетки. Тогава решават да въведат системата на д-р Тар и Федър. Главният герой в лентата обаче ще бъде жена - Елиза Грейвс, завършила медицина в Харвард, която се залюбва с един от докторите. В лудницата обаче нищо не е такова, каквото изглежда. Ще се окаже, че Елиза е изгубила ума си не по умен и красив психоаналитик, а по пациент. И че в клетките са заключени тъкмо лекарите, а не откачалките.

80-годишният Кейн идва в София след снимките на "Последната любов на мистър Морган" с Джилиън Андерсън. Там той е пенсиониран вдовец професор от Америка, който се увлича по млада парижанка.

До края на годината Кейн ще участва в Interstellor на Кристофър Нолън с Джесика Честейн, Ан Хатауей, Матю Маконахи. Там е учен, който се занимава със земното притегляне и доказва хипотези, на които би се възхитил и самият Анщайн. Перфектният актьор може би ще бъде поканен в Театър 199, за да гледа "Копой" на Антъни Шафър с Атанас Атанасов и Мартин Каров. В уникалната си кариера Кейн играе и двете роли. Красавицата Кейт Бекинсейл доскоро беше пред камерите с Ник Нолти в съдебна история. Бен Кингсли пък неотдавна си партнира с Харисън Форд в "Играта на Ендерс" и в религиозен психотрилър на Филип Штолц със Стелан Скарсгаад и Оливие Мартинес.

В Киноцентъра вече на пълни обороти работи австралиецът Патрик Хюз, режисьорът на "Непобедимите" 3. Той е многообещаващ холивудски юнак, избран неслучайно от продуцента Силвестър Сталоун. Слай разбира, че той е неговият човек, когато взима от кварталната видеотека полицейската история "Червеният хълм" с Райън Куонтън. Трилърът от 2010-а, показан дори на Берлиналето, припомнял на Сталоун за любимия му Роки. "Това е страхотен филм - с 500 000 долара бюджет и с 20 дни снимки. С 850 000 долара за 25 дни направих "Роки". Явно е, че и двамата мислим и действаме по един и същи начин. Това е предзнаменование", написа Сталоун в сайта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай