Папата дебютира в киното

Папата дебютира в киното | StandartNews.com

Папа Франциск ще дебютира в киното. За първи път в историята на седмото изкуство глава на римокатолическата църква става артист. Папата ще играе себе си в нов филм с работно заглавие "Beyond the Sun" ("Отвъд слънцето") на AMBI Pictures. Сценарият е по религиозна новела, а от екрана ще се лее много госпъл музика. В основата на разказа е семейство, което попада в различни приключения. Идеята на създателите е да предадат Божиите слова на разбираем език и да окуражат хора от всякакви възрасти да ги следват, за да живеят по-добре, да правят правилните избори и да помагат на другите. Грасиела Родригес е автор на сценария, а режисьорът все още не е избран. Снимките започват тази година в Италия.

Към папа Франциск многократно са отправяни покани да се включи в заснемането на различни филми, но досега никой не го беше молил да играе себе си. Всички печалби от творбата ще бъдат дарени на благотворителни организации, които помагат на деца и младежи в риск, потвърдиха новината организаторите на продукцията пред "Варайъти".

Миналата година папата издаде и албум с музика - в него звучат проповеди на различни езици на фона на съвременни мелодии. Заглавието е "Wake up!" ("Събудете се"). Интересите на папата обаче не се изчерпват с мелодии и кино. Само преди дни той прие във Ватикана Леонардо ди Каприо, с когото разговаряха за опазване на околната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай