Пападопулу и Телбис стрелят по-добре от мъжете

Актрисите от Народния театър са красивите ченгета в "Отдел Издирване"

Пападопулу и Телбис стрелят по-добре от мъжете | StandartNews.com

Две зеленооки момичета от Народния театър стрелят не по-зле от колегите си в „Отдел Издирване“ – премиерната крими поредица на Нова телевизия. Ето още няколко общи неща между Ана Пападопулу и Елена Телбис. Екзотичните им фамилии идват съответно от Гърция и от Унгария, в семействата им има по три деца, студентки са на Ивайло Христов – Ана се учи от него, докато той е асистент на Стефан Данаилов, а Елена влиза в първия му вече собствен професорски клас. В някакъв момент от юношеството Ана се чуди дали да стане стоматолог като родителите си, а Елена се блазни от неврохирургията. Влизат в академичната трупа веднага, след като прибират дипломите си от НАТФИЗ. Партнират си и на сцената в Народния – в “Дивата патица“, в „Наблюдателите: хипотеза от отвъдното“.  И двете обичат да играят в „199“.           

Влиза в киното като снаха на Васил Михайлов

В „Отдел Издирване“ тя е старши комисар Ралица Петкова и изневиделица става шеф на бившия си съпруг, инспектор Камен Петков. Развеждат се, защото не могат да се справят с мъката по дъщеря им, починала при неизяснени обстоятелства. Ана Пападопулу и Юлиан Вергов за втори път през последните няколко години са екранни мъж и жена, загубили дете – като Ева и Виктор Банкови в „Откраднат живот“ трябваше заедно да преживеят ужаса, но Ева не издържа и почина. /Да се надяваме, че в „Отдел Издирване“ няма да се случи нищо подобно./ Пападопулу и Вергов в киното са заедно и в „Маймуна“, водят в дует „Фортисимо фамилия“, а в Народния често са рамо до рамо в класиките – от „С любовта шега не бива“ на Мариус Куркински до „Солунските съзаклятници“ на Стоян Радев, първия мъж на Ана.

Извън светлината на прожекторите Пападопулу е не по-малко интересна от героините си – загадъчна, с изключителна индивидуалност в красотата, непредвидима и понякога крайна в емоциите си. Тъкмо заради това още преди да завърши Академията Александър Морфов я вика в „На дъното“. После я вдъхновява за дует с нейния Мастер в „Декамерон“ – крехката Ана и мощния Стефан Данаилов в спектакъла по Бокачо са уникално зрелище. Тя е до Ламбо и в „Жените на Джейк“, юбилейното представление за 60-годишнината му. 

В киното Ана влиза с висок старт още като ученичка в арт паралелката на 22-ро училище. Иван Андонов я избира за „Вълкадин говори с Бога“, където тя е снаха на Васил Михайлов и Мария Статулова.  Следват „Писмо до Америка“ и „Опашката на дявола“, а в цялата си палитра се разгръща в „Мисия Лондон“ и  „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Опитва да дистанцира любопитството от личния си живот, но това няма как да стане на тези 111 000 квадратни километра. След като се разделя със Стоян Радев – бащата на вече порасналия й син Богдан, се залюбва с Александър Чобанов, с когото са щастливи родители на първокласничката Бела. И бившият, и настоящият са от Смолян. Пападопулу се шегува, че добре се е „уредила“ – Чобанов е сценарист, а Радев е режисьор, какво повече й трябва на една актриса.

Между Капитан Америка и Нина Заречная

Елена Телбис в „Отдел Издирване“ е пряко подчинена на инспектор Петков, героя на Юлиан Вергов, и вероятно заради лоялността си към него ще влезе в челен сблъсък с бившата му съпруга, началничка и на двамата. А заради снимките на сериала актрисата излиза от екипа на „Боклук“ в „199“ – авторската й пиеса, която спечели наградата за драматургия на театъра и беше поставена от професор Ивайло Христов. Двамата работят заедно отдавна – тя е сред студентите му във филма „Каръци“, спечелил голямата награда на кинофестивала в Москва, дори изпълнява песента в черно-бялата драма. Музикална е, пробвала се е с пиано, китара,  кахон – перуански ударен инструмент.  И Телбис като Ивайло Христов е много амбициозна – сега прави дипломен филм за магистратурата си по режисура в НБУ. Успехът й се услажда още в началото на кариерата й, когато Явор Гърдев я режисира от пиеса в пиеса  - „Почти представление“, „Хамлет“, „Жана“.  От 2013 година е на щат в Народния. Определя себе си като продукт на енергията в „Междузвездни войни“, силата на капитан Планета и умението на Нина Заречная в "Чайка" да „търпи“. Ужасно самокритична е, няма проблем да избухне и без повод. Но винаги постига своето. Разказвала е, че като малка е мотивирала кокошките да снасят повече яйца. Елена е от Велико Търново, а единият й прадядо е бесарабски българин. Фамилията й в превод от унгарски означава нещо като „човек, който умее добре да язди кон“, но я има и по Румънско.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай