Неделя,

Отиде си Оскар Бентън

От: Агенция Стандарт -
959
Отиде си Оскар Бентън
A
A
A

Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години в дома си в Иймуйден в неделя, 8 ноември. Причината за смъртта на легендарния музикант е сърдечен арест. Тъжната вест предаде холандският сайт www.nhnieuws.nl. Точно преди година Бентън бе в тежко състояние след претърпяна по спешност операция.

Оскар Бентън бе в дълга кома след инцидент през 2010 година, точно когато се бе завърнал към кариерата си след дълго отсъствие от сцената. Мина период на борба за живот и когато бе обявено, че той повече не може да концертира, пее и записва, най-неочаквано се завърна на сцената. Оттогава датира и сътрудничеството му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите - Джони Лапорте е и автор на новите му песни. Заедно концертират в Холандия, Франция, Румъния и Турция.

Холандецът Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става известен с групата си Оскар Бентън Блус Бенд, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като световен хит става песента му The Bensonhurst Blues. 

Авторът на незабравимото и досега парче “Бу-бу”, харесано от Ален Делон за филма му “За кожата на едно ченге”, през соца идва в България за участие в легендарния новогодишен мюзикхол на Хачо Бояджиев и за концерт в Кърджали по време на Възродителния процес.

Билетите за концерта на Бентън са изкупени, а Спортната площадка с капацитет към 1500 зрители се пука по шевовете. По средата на шоуто обаче гръмва бомба с часовников механизъм, поставена под сцената. Човешки жертви няма, обрулени са клоните и листата на диворастящите орехови дървета. Ченгетата отцепват района, но концертът продължава след кратко прекъсване от 15 минути. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Оскар Бентън