Отбелязваме онлайн Деня на българското кино

Зрители ще могат да гледат безплатно родни продукции във виртуалното пространство

Отбелязваме онлайн Деня на българското кино | StandartNews.com

На 13 януари празнуваме Деня на българското кино. В условията на пандемия той ще бъде отбелязан по нетрадиционен начин - в една от големите български платформи за видеосъдържание ще могат да се гледат безплатно 16 документални и 23 пълнометражни игрални филма от последните години. За първи път толкова много родни заглавия ще достигнат едновременно до публиката в цялата страна. Сред тях са "Безкрайната градина", "Маймуна", "Диви и щастливи", "Писма от Антарктида", "Слава", "Посоки", документалните филми на АГИТПРОП, Найо Тицин и още много други.

"Българското кино е поело по един доста амбициозен път. В последните години започнаха да се правят все повече български продукции, за което ние много се радваме", каза актьорът от "Откраднат живот" Наум Шопов. "Колкото повече продукции се правят, толкова по-конкурентно ще става българското кино", допълни той. 

"Има подем, който може само да ни радва, защото това е храна за душата. Трябва да има култура, а не физкултура. Нямаме нищо против физкултурата, но трябва да има и култура", коментира неговият колега от медицинската драма Моньо Монев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай