Обрат: Какво ще получи Пенка Кунева вместо "Грами"

Продуцентският екип получиха наградите, защото те кандидатстваха в тази категория, уточни композиторът

Обрат: Какво ще получи Пенка Кунева вместо "Грами" | StandartNews.com

Пенка Кунева е български композитор, живеещ в САЩ от 25 години, и е част от екипа на документалния филм "Жени воини: Гласове на промяната". Проектът спечели статуетка "Грами" в категорията най-добра класическа колекция. 

"Продуцентският екип получиха наградите, защото те кандидатстваха в тази категория. Аз ще получа грамота като композитор на проект, спечелил "Грами". Музиката ми заема почти половината от този диск", уточни композиторът в ефира на Нова.

За нея важно, че чрез отличието ще даде популярност на жените, ще се чуе техния глас. "Благодарна съм за поканата. Опитваме се да покажем правата на жените на собственост и дом, както и историята на борбата за това", обясни Кунева. 

Според нея малкото жени композитори в Холивуд работят предимно по документални филми и видеоигри, тъй като доверието в тях все още не е голямо. "Започнах като оркестратор и аранжор. Много млади композитори съм обучила като ментор. Работих във филми, телевизия и видеоигри, за да си създам сегашното име", сподели тя. И доптлва, че това, че е българка дава особен натюрел на нейната музика.

"Най-важното за композицията е да разбера идеята на филма, очакванията и вкуса им", разкри композиторът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай