Ново 20: Фънки става погребален агент

Рокаджията с дебют в театъра

Ново 20: Фънки става погребален агент | StandartNews.com

Димитър Ковачев Фънки дебютира в театъра и то на хасковска сцена. Музикантът ще играе гробар в постановката „Веселата карета“ от Елин Рахнев, съобщиха от театър "Иван Димов". Премиерата  на 30 септември, от 19 часа. Постановката ще се играе и на 2 октомври. Местата са ограничени заради мерките в пандемията. 

Освен Фънки зрителите ще видят в ролите Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов. Сценографията е на Анелия Райкова, а музиката на Георги Георгиев от група "Остава".

Рахнев определя пиесата като "весело-тъжна". Веселото е да не се притесняваме от смъртта и да не се притесняваме от живота. И горе, и долу всички сме едни и същи, каза Рахнев и добави, че всички привлечени в проекта актьори са му любими.

Постановката ще се играе и на 2 октомври. "Бях мотивиран финансово да участвам", пошегува се Фънки. И вече сериозно поясни: "Малко съм като в небрано лозе. Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че играя на една сцена с такива големи актьори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай