Новата "Игра на тронове" ще е най-добрата досега

Новата "Игра на тронове" ще е най-добрата досега | StandartNews.com

Създателите на "Игра на тронове" - Дейвид Беньоф и Дан Вайс - са изключително развълнувани за предстоящия сезон на хитовия HBO сериал. "Склонни сме да кажем, че това ще е най-добрият сезон до сега, поне от кадрите, които сме гледали като зрители", споделя Беньоф пред "Ентъртеймънт Уикли". "И Дан, и аз, сме толкова близо до сериала, че е невъзможно да останем безпристрастни. Но създаването на последния сезон ме кара да се гордея", каза Дейвид. Дуото твърди, че след като са изгледали почти финалната версия на следващите 10 епизода от култовата поредица, са вече сигурни, че няма нито един "слаб" сред тях. "Обикновено има един или два епизода, които ни карат да се чувстваме изнервени, защото може да се окажат нещо различно от това, на което сме се надявали. В този сезон обаче липсват такива рискови епизоди. Имахме страхотни режисьори, които знаеха точно какво правят, при това в тандем с топ оператори", казват Вайс и Беньов.

След шокиращия край на предходния цикъл от серии, шестият е дългоочакван за феновете, защото ще хвърли светлина към съдбата на много от героите. Сред тях се нарежда и тази на Джон Сняг (Кит Харингтън), която към момента е неизвестна, тъй като действието на сериала изпреварва това от поредицата на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед". Това е така заради забавянето на издаването на шестата книга "Ветровете на зимата". Пълният трейлър на сериала постави рекорд по гледаемост за продукция на "Ейч Би О". Над 30 милиона преглеждания е събрало видеото в сайта за видео споделяне "ЮТюб". С репликата на Церсей Ланистър "Избирам насилието!" става ясно, че и тази година поредицата ще е кървава, напрегната и с неочаквани обрати. Ще видим соще битки и дракони на Денерис Таргариен и завръщане на обичани герои.

Съвсем наскоро математици от американския колеж "Макалистър" изчислиха кой е най-важният герой от сериала. Това е Тирион Ланистър. Проф. Андрю Бивъридж и студентът му Джай Шан проследили взаимоотношения между героите в третата книга на Джордж Мартин "Вихър от мечове", вдъхновила третия и четвъртия сезон от сериала. С принципи от теорията на мрежите учените са изследвали фактори като броя на хората, с които е свързан всеки герой, честотата на взаимодействията им, статута на всеки от тях. Така се откроили трима - Тирион Ланистър, Джон Сноу и Санса Старк. "Като дясна ръка на краля, Тирион е въвлечен в центъра на политическите машинации. Анализът ни показа, че той е най-важният персонаж", обобщава ръководителят на изследването.

Звездите от сериала Кит Харингтън и Роуз Лесли тази седмица обявиха, че имат повече от професионални отношения. Докато статусът на героя му е все още неизяснен, актьорът разкри връзката си с красивата си колежка след 4 години на слухове и догадки. Двамата пристигнаха заедно на наградите "Оливие" в неделя. Младите холивудски звезди се държаха за ръце, смяха се и дори споделиха бърза целувка пред камерите и фотоапаратите. Романтичните слухове за Харигтън и Лесли се увеличиха, когато бяха забелязани да пазаруват заедно в Лос Анджелис миналата година. В "Шоуто на Джонатан Рос" пък актьорът сподели, че се е влюбил в Исландия. След това показа снимка, на която двамата са в снега и каза: "Това е Роуз, която играе в ролята на Игрит. Тя е най-очарователното момиче."

Манията по сериала увлича и част от величията на съвременната музика. Един от най-големите фенове на "Игра на тронове" е Бионсе Ноулс. Поп дивата толкова обича поредицата, че съпругът й и продуцент Джей Зи й подарил много скъпа част от реквизита. Става въпрос за драконовото яйце на Денерис, която е изиграна от Емили Кларк. Мадона пък взе назаем костюма й преди 2 години и стана досущ като нея. Кралицата на попа също заяви, че е един от най-върлите фенове на сериала. Тогава актрисата благодари на певицата, че е подкрепила началото на четвъртия сезон.
Премиерата на новия шести сезон се очаква на 25-и април от 20 часа по "Ейч Би О".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай