Нова двойка в бг киното

Нова двойка в бг киното | StandartNews.com

Анастасия Лютова и Весела Бабинова изгряват заедно и пред камерите

Теди Духовникова и Велислав Павлов са съпрузи във "Вездесъщият" на Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Емил Христов

Трима баш кинаджии от няколко дни снимат новия си филм, наречен "Вездесъщият". Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Емил Христов отново са заедно на терен. След като всеки от тях може да се разпише под факта, че е сред откривателите на Захари Бахаров за голямото кино, сега компанията залага на друг ефектен, талантлив и също толкова висок брюнет - Велислав Павлов. "Емил е собственик на рекламна агенция. В дома на прикования към легло негов баща, в чиято роля влиза Михаил Мутафов, започват да изчезват вещи. Главният герой слага камера и бързо открива кой е крадецът. Но вместо историята да спре дотук, той подчинява целия си личен свят на скритите обективи. Пристрастява се към невидимите очи, фиксира се към тайното знание, към задкулисието", коментира Илиян Джевелеков. Още от самото начало той и Матей са
видели Велислав Павлов и Теди Духовникова като основната двойка в софийската драма за СРС-та и видеонаблюдения. "Това е вълнуваща градска история - за хора, които нямат проблем със социалния си статус, но имат проблеми вътре в себе си и помежду си. Дефицитите са в отношенията им", казва Теди Духовникова.

"Във филма ще има от всичко - като при всяка добра драматургия. Любов - там, където я искаш, и там, където не я искаш. Страст. Дори екшън", споделя Велислав Павлов. Те с Теди за първи път са дует пред камерите, но играят заедно в Народния. Още един сценичен тандем скача на големия екран - вече червенокосата Весела Бабинова и Анастасия Лютова от Малък градски театър "Зад канала". Сред майсторите е и самият Борис Луканов. "Аз съм бащата на главната героиня. но не съм благ, направо съм си отрицателен персонаж. И това е предизвикателство за мен. Винаги съм превръщал в добри дори отрицателните герои. Когато играех Александър Цанков, ми казаха: "Защо го правиш толкова човечен?". Знаех го само като Кървавият професор от карикатурата на Бешков - поднася на царя главата на Стамболийски, поставена върху тепсия. Защо? Защото историята казва така. Ама коя история? Винаги има нещо друго. Политическата демагогия съпровожда всички събития. Целият ни живот е обграден от нея", разказва Луканов. Ще видим още Георги Стайков, Ирмена Чичикова, Тони Минасян.

Снимките вървят в една от най-красивите къщи в центъра на София. Кинаджиите са щастливи, че хората на Йорданка Фандъкова са ги пуснали в прекрасния имот, който се оказва общинска собственост. Всъщност тук цялото пространство е пропито с кино. В отсрещната кооперация, строена от прочутия архитект Лазар Парашкеванов, беше сниман един от най-вълнуващите кадри в класиката "Черните ангели" на Въло Радев - младият и красив Стефан Данаилов скачаше по балконите, за да се спаси от преследващите го ченгета на царската тайна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай