Вторник,

Нова сензация от Дан Браун

От: Агенция Стандарт -
2005
Нова сензация от Дан Браун
A
A
A

Веднага след световната си премиера Дивата симфония на Дан Браун пристигна в зала "България", а сега почитателите й ще могат да я чуят отново на 27 ноември от 11 часа. Произведението за деца, написано от автор № 1 на бестселъри на Ню Йорк Таймс, е включено отново в сезона на музикалната образователна програма на Софийската филхармония- Фортисимо Фамилия, поради огромния интерес на публиката.

След дълга и успешна кариера като писател световноизвестният романист Дан Браун пожъна изключителен успех и като композитор. Главният герой в симфонията за деца е любезният и любознателен Маестро Маус. Той ще разходи малките си почитатели из цялата история, в която се преплитат мзуиката и животинския свят, сякаш за да ни подскаже, че всичко около нас е музика. Прекрасните рими с поука от илюстрованата книга “Дива симфония” и този път са поверени на актьора Петко Венелинов. А оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентството на изключителния Григор Паликаров.

„Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома. Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах.“, споделя Дан Браун.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com