„Мистерията“ с концерт преди Великден

Прочутият женски хор пее на 3 април в София

„Мистерията“ с концерт преди Великден | StandartNews.com

Женският хор „Мистерията на българските гласове“, който от две години отново събира възторзи из цяла Европа, ще зарадва родните почитатели с концерт, посветен на Великден. Гласовитите изпълнителки с диригент професор Дора Христова ще излязат на 3 април в Сити Марк арт център (бившето кино „Левски“) със специална програма за светлите християнски празници Цветница и Възкресение Христово.

Концертът включва празнични обредни песни, произведения от най-новия албум на хора „БууЧииМиш“, както и избрани хитове от дългогодишния репертоар на формацията. Концертът е изцяло акапелен - в характерния за хора стил от времето, когато швейцарският продуцент Марсел Селие му даде името „Le Mystère des voix bulgares”в края на 80-те. От този период е и най-голямото признание за българките – отличието „Грами“. След близо 20-годишна пауза те записаха през 2018-а албума „БууЧииМиш“  с участието на австралийската певица Лиса Джерард, изтъкнати български инструменталисти, бийтбоксърът Skiller и германският перкусионист Давид Кукерман. Оттогава именитите ни певици осъществиха десетки концерти в много държави в цяла Европа. Само по време на есенното си турне 2019 „Мистерията на българските гласове“ получи възторзите на зрители от 11 европейски държави и за по-малко от три седмици пропътува повече от 11 500 километра.

Първото участие зад граница през 2020 година на хора е концерт по случай 3 март в столицата на Словакия Братислава. През април предстои излизането на нов диск на състава, който ще включва и произведения и записи, които ще се публикуват за първи път.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай