Майкъл Болтън разчувства БГ дами в НДК

За концерта на 18 юли маестрото на баладите идва с мощен екип

Майкъл Болтън разчувства БГ дами в НДК | StandartNews.com

Десет музиканти и четири бек вокалистки ще излязат на сцената в НДК с Майкъл Болтън на 18 юли. Маестрото на баладите, който по традиция разчувства дамите с романтичните си парчета, е на световно турне, което вече обира овации из Европа. Преди да зарадва българската публика, Болтън пее в Испания, Португалия и Германия. „Шоуто е от най-чаканите за годината“, коментират от НДК, по чиято покана пристига звездата. Меломаните пазят топъл спомен от визитата му преди точно 10 години, когато Болтън развълнува феновете със „Said I loved you but I lied“ и „When A Man Loves A Woman“. Тогава той изпълни и няколко класики на Франк Синатра, начело с  „New York“ и легендарната ария  „Nessun Dorma“ от „Турандот“ на Пучини. Сред изненадите бяха безсмъртната „Summertime“ на Гершуин в негов аранжимент. Финалът на шеметния двучасов концерт бе с китарно соло на самия Болтън. Сега ценителите се готвят за вечните му хитове, както и за парчета от новия му албум „A symphony of hits“. Да припомним, че арт кариерата му започва през 1975-а, като първият албум е с рожденното му име - Bolotin. Не е новина, че роденият в Ню Хейвън, щата Кънетикът, неостаряващ чаровник всъщност е руски евреин – семействата на родителите му Хелън Губин и Джордж Болотин са имигранти от Русия.  В началото той е хард рок и хеви метъл - от средата на 70-те до средата на 80-те, когато е и фронтмен на „Блекджек“, сред чиито „загрявки“ са и тези за Ози Озбърн. Неслучайно през 1983-а отива на прослушване за вокалист на „Блек сабат“. Промяната настъпва в края на 80-те, като междувременно Болтън пише песни за Шер и Лора Браниган. Един от първите му по-значими успехи е интерпретацията на Отис Рединг от 1987-а „(Sittin' On) the Dock of the Bay.“ През 1991-а издава „Time, Love & Tenderness“, в който се откроява песента получила „Грами“ – „When a Man Loves a Woman“.
Майкъл пее парчета на Лусия Алибърти, Пати Лабел, Хосе Карерас, Тони Четински, Рей Чарлз, Селин Дион, Пласидо Доминго, Рене Флеминг, Уинона Джъд, Би Би Кинг, Лоунли Айлънд, Лучано Павароти, Пърси Следж, Зукеро... Хит от топ 40 е сингълът „Go the Distance“, който е използван в анимационния филм на Дисни „Херкулес“. През 2006-а Болтън и годеницата му Николет Шеридан изпълняват дуета The Second Time Around за албума Bolton Swings Sinatra. За „Over the Rainbow“ - албум, който записва за 5 дни, Болтън прави версия на „New York, New York“ за епизод от сериала Challenge Anneka. Постъпленията от албума са предназначени за детски болници в Обединеното кралство. Болтън изпълнява Il Mio Amico в дует с италианската певица Ана Татанджело на фестивала в Сан Ремо през 2008-а. Записва „One World One Love“ в Англия на 21 септември 2009-а, гост-вокалист е през 2011-а на албума „Turtleneck&Chain“ на Лоунли Айлънд в песента „Джак Спароу“. Изпълнението му е съчетано с комедийно хип-хоп трио, в което Болтън пее умишлено различен от основата куплет, а във видеоклипа е облечен с костюм на карибския пират Джони Деп. През 2013-а издава албума Ain't No Mountain High Enough – A Tribute to Hitsville USA, в който прави дуети с Кели Роуланд, Мелани Фиона и Орианти. Болтън има над 75 милиона продадени записа, осем албума в топ 10, два сингъла с номер едно в класациите на списание „Билборд“, носител е на няколко Американски музикални награди и „Грами“.
Фондацията на Болтън подпомага жени и деца, попаднали в рискови групи поради бедност или след емоционално, физическо и сексуално насилие. Певецът е и почетен председател на още няколко организации, посветили се на борбата с престъпността и с болестите.  На 25 юли 1993 година артистът играе срещу Майкъл Джордан в предавана по телевизията среща по софтбол с благотворителна цел на стадиона на Уайт Сокс в Чикаго. Отборът му „Болтън Бомърс“ побеждава „Джорданс Ер Форс“ със 7 на 1. Музикантите се изправят срещу Меджик Джонсън, Крис Келиос, Ахмад Рашад, Марк Хармън, Ем Си Хамър, Том Селек, Стейси Кинг и Бо Джаксън.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай