Мартин Пантелеев дирижира Ода за света

Спектакълът на Орлин Горанов и Еделина Кънева е тази събота в зала "България"

Мартин Пантелеев дирижира Ода за света | StandartNews.com

София. Мартин Пантелеев, главният диригент на Софийската филхармония, се прибра от Германия за поредната порция класика в зала "България".

Утре му предстои важен юбилей - тържествен концерт за 85-годишнината от основаването на Софийската филхармония в памет на професор Саша Попов. Солист на пианото е Бернард Глемзер от Германия.

В събота, 7 декември, Мартин се качва на пулта срещу отличните музиканти на Плевенска филхармония. Те участват в "Ода за света", спектакъла на Орлин Горанов и Еделина Кънева. Публиката ще аплодира увертюри, арии и дуети на Бизе, Пучини, Щраус, Лехар, Бърнстейн, Арлън, Христов. Хорът "Гена Димитрова" и балет Vaya dance studio с хореограф Ваня Рошкова са другите артисти на сцената. Билетите са на касите на зала "България" и в НДК.

Орлин и Еделина ще преминават с лекота, финес и артистичност през различни жанрове. Ще има дори коледно рапиране. Удивителната на финала ще бъде поставена с две страхотни песни, сътворени от Пламен Христов - юрист с душа и таланти на композитор и поет.

Пантелеев вече успя да направи репетиция за "Ода за света" в Плевен, да поиграе футбол в парка "Заимов" и да хвърли любимите си карти таро на колеги от Софийска филхармония. Този сезон е особено силен за него. Освен че продължава да е постоянен гост на филхармонията в Кейптаун, той се посвещава и на серия концерти в София. След като възроди "Пролетно тайнство" на Стравински, той ще дирижира една от фантастичните симфонии на Малер, номер 4, на 19 декември отново в зала "България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай