Мариан Бачев допуска безобразия в избора на театрални директори

Има хипотеза за злоупотреби на конкурсите за театрални директори, казва актьорът

Мариан Бачев допуска безобразия в избора на театрални директори | StandartNews.com

Има хипотеза за злоупотреби на конкурсите за театрални директори, заяви пред бТВ кандидатът за директор на Сатиричния театър Мариан Бачев. Подобни обвинения се чуха и от бившия шеф на Народния театър Мариус Донкин.

Бачев обясни процедурата, по която се оценяват кандидатите. Всеки член от комисията трябва да попълни оценъчна карта, като максимумът е 76 точки. После тези оценъчни карти се взимат от технически лица, изнасят се от залата и се връщат с готов протокол след 40 минути чакане.

„Създаваме следната хипотеза – ако е малка разликата в точките, примерно 30 точки разлика, което е под 4%, тогава се задава въпроса дали изнасянето на оценъчни карти не води до манипулации“, каза Бачев.

Той допълни, че това лесно може да се избегне, ако на гърба на всяка оценъчна карта всеки член на комисията напише името си и се подпише.

„За всички театри през седмицата се случиха едни и същи неща. По-опитните казаха „тук се прави така, то си е така“. Представете си избори, цял ден се гласува, имаш урна с бюлетини. Взимат ти нещата и ти казват: ето ти, протоколът е готов“, каза Бачев.

На въпрос какво е мнението му за видеоклипа на културния министър Атанас Атанасов, Мариян Бачев каза, че когато човек е паднал, той не трябва да бъде ритан.

„След целия кризисен пиар аз хем го съжалявам, хем нищо не мога да направя. Да е на 18 години, да го извиня, но той е на 32, семеен, казват, че носи отговорност. Смятам, че той е бил подведен, но човек сам си избира съветниците“, каза Бачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай