Любовни истории за плажа

Три писателки предлагат летни романи с горещи обрати

Любовни истории за плажа | StandartNews.com

Книгите, които доставят най-голямо удоволствие на плажа, по традиция са романи, писани от жени с богато въображение и прецизен език. Предлагаме ви три от най-актуалните заглавия за ваканцията.

„Алисия и теоремата за безкрайната любов“ от Майте Уседа е с привкус на вино, чувство за хумор и лъжи. Когато съпругът ѝ умира при инцидент, Алисия наследява семейната винарна на остров Майорка и кучето му. Единственият проблем е, че тя няма никаква представа как се прави вино. Също така не обича кучета. Шест години по-късно винарната е изправена пред финансов крах, а домашният ѝ любимец се отнася към нея с безразличие. Алисия се чувства безкрайно самотна. Тогава в живота ѝ се появява Марко: млад и привлекателен корсиканец, агроинженер, готов да даде на Алисия всичко, от което тя се нуждае. Въпреки това интуицията ѝ подсказва, че Марко е твърде добър, за да е истински. И се оказва права – сексапилният мъж с мистериозен поглед крие минало, което може да разруши всички надежди на Алисия, както и крехката ѝ любов.

Наред с автобиографичните записки, събрани в „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“, Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари „Една година в света“, илюстрираните справочници „В Тоскана“ и „Отнесете Тоскана вкъщи“, както и на пет стихосбирки. Неслучайно я наричат „бардът на Тоскана“. На голям интерес се радват и „Жени в слънчева светлина“ и „Ще се видим на пиацата“. Сега обаче от „Хермес“ представят „Място под слънцето“. Франсис Мейс, която е световноизвестна най-вече с пътеписите си, не спира да търси значението на понятието „дом“, където и да отиде. „Място под слънцето“ изследва страстта й към къщите и нещата, които ги запълват: стари книги, вкусна храна, любими приятели, изкуство и семейни ценности. След като е живяла в шест американски щата, Италия и немалко временни жилища – общо шестнайсет къщи, авторката стига до извода, че мястото, на което се намираш, до голяма степен определя същността ти.

„Лято на острова“ от Джени Хейл е за Меган, която се завръща на приказния Хатерас, за да открие отговорите на въпросите, които са я преследвали през целия й живот. Още първата вечер сред белия пясък и тюркоазените води тя се запознава с бизнесмена Тоби. Той вечеря с дядо си, който страда от деменция и решава, че Меган е неговата любима, холивудската звезда от близкото минало Хестър Куин. Но дали е възможно актрисата и Меган наистина да имат нещо общо или визуалната прилика е чиста случайност?

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай