Любопитни нови заглавия от света на киното

Любопитни нови заглавия от света на киното | StandartNews.com

Анистън побърква загубеняци

"Лесна плячка" е история за сложни хора, които се опитват да измъкнат максимума от един прост план, който се е объркал. Лентата е по книгата на Елмър Ленард. 20 години преди да се появи "Джаки Браун" на Тарантино, Ордел Роби и Луис Гара се сприятеляват в затвора, където излежават присъди за кражба на коли. След освобождаването на Луис, на Ордел му хрумва да изнудват корумпирания строителен предприемач Франк Доусън в Детройт, който има милиони в офшорни банкови сметки. Тук се появява Мики Доусън, красивата съпруга на Франк, която страда от скука, личностна криза и нещастен брак, докато живее в богато предградие на Детройт. Луис и Ордел решават, че ще отвлекат Мики, ще поискат един милион долара, а ако Франк реши да се обади на ченгетата, похитителите просто ще му напомнят за незаконните му далавери. Какво би могло да се обърка? Много неща, когато в събитията се намесят любовницата на съпруга, флиртаджия съсед и други колоритни персонажи. Следва невероятна поредица от двойни измами, обрати в сюжета и насилие, които могат да бъдат родени само от Елмър Ленард.

"Като дете четях само книги, които вървяха на екрана като любими мои филми - "Кръстникът", "Джурасик парк", "Денят на независимостта"... Задължителната литература в училище не ме привличаше. Чак в колежа свих от брат си "Игра на пари" от Елмър Ленард. Историята ми бе позната от киното, освен това бе с голям шрифт, а параграфите не бих описал като "огромни".
Предизвиквам ви да вземете който и да е роман на Ленард, да прочетете първата глава, първата страница, може би дори само първото изречение, и да го зарежете. Той съсипа останалите автори с хумор, оригиналност и хуманност. Ленард е общопризнат за "крал на криминалните писатели" и "най-добрият жив автор на диалози". Но все пак смятам, че неговото златно правило "да пренебрегва частта, която хората прескачат" е това, което го прави най-добрият в бизнеса. Това е философия, към която се опитвам да се придържам в моите сценарии", казва Даниел Шехтър. Според него романът е киноизживяване от първото изречение до последната дума - като родно дете на Куентин Тарантино, братя Коен и Уди Алън. Образите са изпълнени с напрежение, обрати, изненади. "Геният на Ленард се крие в това, че той умее да поставя читателя сред сюрреалистичен сценарий - в този случай на отвличане", допълва младият режисьор.

В главните роли са Дженифър Анистън, Ясийн Бей - международна сензация в театъра, киното, телевизията и музикалната индустрия, където се подвизава като Мос Деф, Айла Фишер ("Великият Гетсби" на Баз Лурман), Уил Форте ("Рокфелер плаза" 30), Тим Робинс.

Дороти се завръща

"Легендата за Оз: Завръщането на Дороти" е прекрасна анимационна история, в която звучат гласовете на Дан Акройд, Джеймс Белуши, Патрик Стюарт, Оливър Плат...

Дороти се отправя обратно към Оз, за да спаси старите си приятели - Плашилото, Страхливия лъв и Тенекиения човек. Там тя открива, че целият магически свят е застрашен и живеещите в него се нуждаят от спешна помощ. Всичко се разпада, а приятелите на Дороти са изчезнали, без да оставят следа. Докато се опитва да ги намери и да помогне на Оз, тя се среща с много нови приятели и се забърква в сериозни проблеми с коварен злодей, опитвайки се да върне реда и щастието в Изумрудения град.

В катакомбите на Париж

"Както горе, така и долу" е психотрилър с Пердита Уийкс, Бен Фелдман, Едуин Ходж, Франсоа Сивил и Марион Ламбер на режисьора Джон Ерик Доудъл. Многото километри завъртени катакомби под улиците на Париж са се превърнали във вечен дом на безброй души. Когато група изследователи се осмеляват да разучат лабиринта от кости, те разкриват тайната на това какво всъщност е трябвало да има в този град на мъртвите. Едно приключение в света на лудостта и ужаса, "Както горе, така и долу" се промъква дълбоко в човешката психика, за да разкрие най-личните и дълбоко пазени демони, които преследват всеки от нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай