Лора от "Братя": Нямам търпение да стана на 40

Харесвам възрастта, дава ми самочувствие, стабилност, сигурност, споделя Йоанна Темелкова

Лора от "Братя": Нямам търпение да стана на 40 | StandartNews.com

Талантливата актриса Йоанна Темелкова, въплътила се в образа на Лора, в криминалната поредица „Братя“, преди няколко дни навърши 35 години и прекара празника в Париж с любимия си човек. Споделя, че пътуването е било вълнуващо преживяване, тъй като този град не би оставил никого безразличен. Какво е да се изгубиш в големия мегаполис и какво необичайно и се е случило, Йоанна споделя в студиото на „Събуди се“ пред водещата Марина Цекова.

„Не отидох там да празнувам рождения си ден, а нещата се съчетаха. Целта на пътуването беше опаковането на Триумфалната арка и докато организирахме пътуването, то съвпадна с рождения ми ден, който беше на 4 октомври. Времето не ми правеше никакво впечатление, тъй като бях погълната от атмосферата и всичко, което ме заобикаля. Много силно усещане, което не мога да опиша. Сега е бил момента да посетя този град. Нито една снимка не може да пресъздаде това усещане, което изпитваш на живо“, разказва Йоанна за впечатленията си от френската столица.

„Така се случи, че точно на рождения ми ден откраднаха портфейла на мъжа ми. Изпаднахме в паника и първо звъннахме на спешния телефон на посолството, след това на телефона за спешни случаи от МВР. За около 10-ина минути бяхме в пълна паника, но после се свързахме с посолството и буквално за два часа всичко се оправи. Безкрайно благодаря на посолството ни в Париж. Бяха изключително отзивчиви и нямаше да се справим без тях. Когато човек си загуби документи се чувства сякаш не съществува. Странно усещане е, въпреки че не аз бях без документи, си представях, че съм никой без тях“, разкрива през какви перипетии са преминали ден преди да си тръгнат.

„Не се замислям, но истината е, че между 30 и 35 години, нямах търпение да стана на 35. Обичам кръглите годишнини. Сега нямам търпение да стана на 40. Харесвам възрастта, дава ми самочувствие, стабилност, сигурност. Не съм сигурна, че хората от нашата професия се страхуват толкова от възрастта, тъй като тя е движена от опита, който придобиваме през годините. По този начин се доближаваме до по-сериозни и дълбоки роли, които можем да пресъздадем по-вярно. Това е моята философия. Но иначе за един артист не знам до колко би била удачна някаква естетична корекция. Разбира се има корекции, които са много деликатни и незабележими, но това е въпрос на личен избор“, разсъждава Йоанна за изборите, които правим, свързани със запазване на младостта на екрана.

Йоанна е с 19 годишен опит на сцената и споделя, че един от най-трудните моменти в живота й е бил, когато е дошла в София и е започнала работа в театър „София“. Според актрисата, тя е имала страхотен късмет след завършването си да отиде да работи в Бургаския театър „Адриана Будевска“. Там тя е изкарала страхотни години, посветени на истинския театър, този, за който винаги си е мечтала. Завръщането й в София и по-точно динамиката и хаосът на големия град не и се отразяват добре, но чрез сериала „Братя“ и работата на сцената се взема в ръце.

„Не се чувствам разочарована от театъра, напротив, работих с изключителни хора на сцената, както режисьори, така и актьори. Но усетих, че имам нужда да направя пауза. Тъй като съм актьор на свободна практика от 6 години, това е един доста труден път. Имам късмет да снимам сериала „Братя“ и да продължавам да се развивам, но той ще свърши в един момент и затова имам планове както в театъра, така и свои проекти, които се надявам да реализирам“, споделя за бъдещите си планове Йоанна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай