Лафазанов и Шкодрева възраждат Театър "Азарян"

Звездният дует връща блясъка на сцената в някогашната зала 2 на НДК

Лафазанов и Шкодрева възраждат Театър "Азарян" | StandartNews.com

Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева правят топ дует, за да възродят Театър „Азарян“ в НДК – на 26 и 30 април те ще изиграят премиерните представления на „Семейство Едисън от 2-ро авеню“. Отличните актьори ще сложат началото в новото летоброене на сцената, кръстена на легендарния режисьор Крикор Азарян. Спектакълът на режисьора Антон Угринов е копродукция на НДК и Плевенския театър. Изцяло обновеното сценично пространство на НДК ще посрещне гостите с елегантни стъклени прегради пред основния си вход, зад който тържествен уют ще придава голям червен килим. Интериорът е освежен и със стилно озеленяване.

„Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е по текстове на световния комедиен драматург Нийл Саймън, смятан за майстора на бродуейската комедия. През 1971 г. историята с името „Затворникът от второ авеню“ e представена за първи път на Бродуей, а четири години по-късно се появява и филмова адаптация. Сега интригите оживяват в нов прочит.  

В характерния си стил Нийл Саймън се фокусира върху напрежението между мъжете и жените, живеещи в Ню Йорк. Сюжетът ни пренася в апартамента на семейство Едисън - двойка на средна възраст с ескалиращи проблеми. Мел Едисън току-що е загубил работата си след 22 години вярна служба и сега трябва да се справя с това да бъде безработен. Действието се развива по време на юлските горещини и продължителна стачка на боклукчиите, което утежнява положението на Едисън. Той и съпругата му Една се сблъскват с шумни и свадливи съседи, силни звуци, идващи от улиците на Манхатън и дори с обир в апартамента им посред бял ден. Невротичният Мел не може да си намери нова работа, затова Една трябва да се превърне в единствената, която издържа семейството им. Чувствайки се обезверен, той започва да изпада в депресия, а това води до нервен срив. Но ще успее ли Мел да възстанови здравия си разум?

Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева за втори път си партнират първокласно – те са заедно и във вихрената комедия „Един мъж не стига“ в "Сити Март арт център". След премиерата на пиесата Театър „Азарян“ ще продължи да се утвърждава като дом на изкуствата с уникалната за България амфитеатрална зала и сцена със завидни технически възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай