Кошлуков се извини за антисемитските цитати

Ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, заяви генералният директор на БНТ

Кошлуков се извини за антисемитските цитати | StandartNews.com

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков поднесе официалните си извинения за антисемитските цитати, които прозвучаха в последния епизод на тв играта "Последният печели" с водещ Орлин Горанов.

ВИЖ ОЩЕ: Обвиниха Орлин Горанов в антисемитизъм

Прочетете цялото изявление на г-н Кошлуков:

"В предаването „Последният печели“ от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети.

Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи. Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично.

В лично качество и от името на Българската национална телевизия поднасям най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка.

Ясно заявявам, че ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, нито за насаждане на омраза и разпалване на вражда.

Още веднъж поднасям извинения на всички засегнати лица и страни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай