Корейските майстори гостуват в София

Корейските майстори гостуват в София | StandartNews.com

12 корейски майстори разкриват тайните на своите занаяти на "Шипка" 6 от 25 март. Публиката ще види 140 експоната - традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти и много други.

"Изложбата е добра възможност за обмяна на практически опит и умения. От експозицията става ясно, че занаятите са част от съвременния живот на корейците, а не артефакти от миналото", споделя Негово превъзходителство Шин Менг-хо, който дирижира всички събития за 25-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни.
На 27 март, пак на "Шипка" 6, гостите ще направят специална демонстрация на занаятите си. По време на своеобразната работилница посетителите ще могат да се включат в измайсторяването на Najeon - украса за огледало или Chogo - поставки от слама и трева.

Всичко ще се случва под ръководството на Мьонг-дже Чонг и Сун-джа Хан.

Всеки, който посети изложбата до 9 април, може да попадне на късметлийските два часа дневно, в които ще бъде почерпен с корейски традиционен чай с аромат на орхидея от Чеджу или ликьор Мунбе-джу - една от любимите напитки на династията Корьо (X-XIV в. ).

Днес в Столичната библиотека пък ще бъде открит кът с материали за съвременното развитие, културата и историята на Република Корея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай