Конете на Симеон Кръстев оживяват в Галерия 900

Тамплиери от цялата страна се събират за изложбата на 12 октомври

Конете на Симеон Кръстев оживяват в Галерия 900 | StandartNews.com

Конете на Симеон Кръстев оживяват в Галерия 900. След продължителен антракт заради коронавируса тамплиерският храм на изкуството Галерия 900 отваря врати на 12 октомври, за да събере почитателите на големия български художник. В изложбената зала на ул."Богатица" 30 в столичния кв. "Лозенец" той се представи 25 платна живопис под мотото "Конете на Симеон Кръстев и още нещо".


Творецът е наш симпатизант, с който от години работим заедно. Подарявал е творби на Велик приорат България затова е естествено да експонираме неговите коне, каза за "Стандарт" ген. Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери у нас. През септември рицарите и дамите от ордена направиха пленер на шестима художници. Поехме издръжката им в Родопите, по време на пленера те пресъздадоха тематично Родопа древна и съвременна, уточни ген. Ралчев. Тези картини също ще бъдат представени в Галерия 900. Тя бе създадена през 2016 г., когато започна подготовката за отбелязването на 900 години от създаването на ордена. Една от проявите в чест на годишнината бе възстановяването на галерията, която съществува от 1996 и преименуването и в Галерия 900, каза още ген. Румен Ралчев.

Симеон Кръстев завършва Художествената академия в Лодз, Полша, през 1975 г., специалности „Графичен дизайн” и „Живопис”. Участва във всички изложби на графичния дизайн след 1976 г. досега, в национални и общи изложби на плаката. Участва в редица международни изложби - Мексико, Аржентина, Бразилия, Москва, Полша, Белгия, Холандия, Финландия, Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай