„Комедия на корупцията“ оживява в театър "Българска армия"

Премиерата ще се състои на 24 ноември

„Комедия на корупцията“ оживява в театър "Българска армия" | StandartNews.com

„Комедия на корупцията“ ще въвлече зрителите в лабиринта на живота – място, където границите между реалност и измислица се размиват. Публиката ще има възможност да гледа най-новата постановка в репертоара на театър “Българска армия”, която ще бъде премиерно представена на Голяма сцена на 24 ноември, съобщават от театър "Българска армия".

Това е пътешествие, в което смехът е най-силното оръжие срещу неумолимия абсурд на живота.  В царството, в което режисьорът Васил Дуев-Тайг и актьорите се преплитат с артистичния гений на сценографа Даниела Николчова, композитора Христо Намлиев и хореографа Филип Миланов, се ражда хипнотизиращ спектакъл, който неудържимо ще ви въвлече в очарованието на ЦИРКА.

В този пленителен свят клоуните привличат с измамния си хумор, предлагайки както забавни форми, така и фини пластове ирония и сарказъм. И все пак, когато надникнете по-дълбоко в този ЦИРК НА ИНТРИГИТЕ, ще
разкриете загадъчната драма, скрита под маската на шутовете с алени носове. За съжаление обаче картината не е толкова забавна, пред вас ще се появи Йозеф К. – обвинен без причина, а вие с него ще трябва да търсите отговор за случващото се.

В „Комедия на корупцията“ зрителите ще попаднат в нереален свят, в който
непрекъснато ще изпъкват еднакви лица, чиито роли непрекъснато се сменят.

„Посегнах към Франц Кафка, защото това е авторът пророкувал най-
дълбоко, „неволно“ според някои негови последователи, заличаването на индивида, „черната магия“ на бюрократичните лабиринти, тоталитарните системи, парадоксалното затваряне на човека, когато разстоянията се скъсяват, обезценяването на човешкия живот – дори от прекия притежател на тази награда в космическата надпревара. Кафка предвижда всичко това, измисляйки недостижими и до днес сюжети-притчи, казва Васил Дуев-Тайг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай