Книга с шокиращи тайни на Тенеси Уилямс

Книга с шокиращи тайни на Тенеси Уилямс | StandartNews.com

Нова биография разкрива шокиращи детайли от личния живот на Тенеси Уилямс. Животът на един от най-признатите и противоречиви драматурзи е описан от Джон Лар в книгата "Тенеси Уилямс: Лудото поклонение на плътта". Авторът, който е критик от "The New Yorker", дълги години е и издирвал материали за живота на писателя и разкрива неизвестни досега неща. Лар дава информация за враждите в семейството на драматурга, неговото постоянно чувство за вина, възходите и паденията в кариерата му. Но не скрива и неговата сексуалност и афери, а също и корупционните схеми, в които беше замесена агенцията, която държи правата върху неговото творчеството.

Живо е описана фамилията на Уилямс, оказала голямо влияние върху него и творбите му. Неговият жесток баща Корнелиус, пуританската му и властна майка Едуина, сестрата Роуз, която страдала от шизофрения и е подложена на лоботомия на 33-годишна възраст. Образите, обрисувани от автора, правят така, сякаш читателят вижда прожектиран на лента живота на драматурга, написал произведения като "Трамвай желание" и "Котка върху горещ ламаринен покрив", коментира lira.bg.

След няколко неуспешни връзки с жени Тенеси Уилямс приема своята хомосексуалност. Книгата разказва за аферите му с мексиканеца Панчо Гонсалес, служител в хотел, и с актьора Франк Мерло. Лар изследва връзките на Уилямс и описва тяхното влияние върху неговото творчество. Той показва и взаимоотношенията на драматурга със знаменити личности като Елия Казан, Марлон Брандо, Бети Дейвис.

Носителят на "Пулицър", смятан за един от класиците на американския театър, умира през 1983 година на 71. Намерен е мъртъв в стаята си в хотел "Елисей". Медицинските изследвания сочат, че се е задушил с капачка от шише с очни капки, което е използвал. По-късно се разбира, че е взимал наркотици и алкохол и това може да е допринесло за смъртта му поради потискане на рефлексите му. Обикновено когато си слагал капки, държал капачката между зъбите си. Намерените в стаята му наркотици потвърждават тезата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай