Киркоров спря билетите за шоуто си

В музеите на Кремъл все още няма ограничения за туристите, коментират руски медии

Киркоров спря билетите за шоуто си | StandartNews.com

Музеите в Кремъл работят в обикновен режим, независимо от обявената в Москва „повишена готовност“, пишат руски медии. Все още няма официално разпореждане за ограничения на потока от туристи, цитират те прес-службата на прочутия дворец.

„Билетите се продават на касите и онлайн, екскурзиите се провеждат. Сега по принцип е нисък сезон – през февруари и март няма прекалено много посетители.  По това време винаги е имало групи от Китай, но сега има забрана за влизане на китайски граждани в Русия“, добавят от там.

Ограниченията в провеждането на културни събития в Русия влизат в сила на 16 март и ще продължат до 30 април. Всички големи зали в Москва и Санкт Петербург, от Зимните дворци до Болшой и Марийнския театър, събират повече от 1000 човека – е максималният позволен брой зрители в момента.

Но хората продължават да купуват билети за предстоящи концерти – Мирей Матийо, Гару, Тамара Гвердцители, Михаил Турецки и „Soprano“, Олег Газманов... Интересът не е паднал и към култовия музикален спектакъл на Сергей Безруков „Висоцки. Раждането на легендата“. Но не могат да се купят билети за шоуто на Филип Киркоров. Уоти Бюкън,  вокалистът на пънк бандата The Exploited, е бил крайно недоволен от отмяната на концерта в Санкт Петербург. „Коронавирусът да върви на майната си. Прекарал съм 5 инфаркта, имам  кардиостимулатор – нищо не може да ме изплаши“, „изцепил“ се е той.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай