Хосе Карерас отново в София

Великият тенор идва през декември за Opera D’amore

Хосе Карерас отново в София | StandartNews.com

Хосе Карерас отново ще блесне в София. Великият тенор пристига през декември за Opera D’amore. Грандиозният спектакъл е на 19 декември в „Арена Армеец“, а в него ще звучат само любовни хитове от шедьоври на класиката – арии, дуети, хорове. Карерас по традиция идва със своя диригент – маестро Давид Хименес.

Другите мега звезди на сцената ще бъдат Мария Гулегина от Метрополитън в Ню Йорк,  дългогодишната легенда на миланската „Ла Скала“ Марко Берти, световноизвестното родно мецосопрано Надя Кръстева, топ баритонът от международните афиши Кирил  Манолов, прекраснато сопрано Илина Михайлова, звездата на столичния храм на белкантото Росен Ненчев. Оркестърът, хорът и балетът на Софийската опера също ще получат овации. Всички те ще потопят меломаните в насладата от наследството на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други титани.

„Досега никога по света не е реализиран оперен проект, в който се представят кратки сцени от различни произведения, съчетани с модерната визия на съвременните технологии, познати ни от големите концерти на други жанрове и фестивали като Евровизия или Цирк де солей“, коментира режисьорът продуцент Живко Ботев. Ще бъдат използвани виртуални декори и 3D mapping, като изпълнителните ще бъдат "вградени" в цялостни 3D виртуални картини от епохи и импресии. Сценографията ще съчетава „последните писъци“ и историята – всичко ще се визуализира със страхотна динамика, която ще включва спомените и мечтите на героите.

Цялото зрелище ще бъде разположено на LED стени с обща площ повече от 250 квадратни метра. Веднага след премиерата в София спектакълът тръгва на турне в Европа и Азия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай