Катерина Евро: Без още едно име останахме

Актрисата почете Филип Трифонов

Катерина Евро: Без още едно име останахме | StandartNews.com

На 73 години ни напусна Филип Трифонов - любим на сцената и в киното за поколения българи. Катерина Евро и Павел Поппандов гостуваха в студиото на "Тази сутрин", за да изразят мъката си от загубата на Филип Трифонов и спомените си за обичания български актьор.

"Без още едно име останахме", каза Катерина Евро за загубата на Трифонов, с когото играят в култовия български филм "Оркестър без име". "Аз, като жена и като човек, който много го обичаше, я приех много тежко снощи. Направо не можах да повярвам", каза тя.

"Снощи трябваше да се видим и да бъдем заедно. Наш приятел ни беше поканил на гости, това се случва всяка година. Аз отказах заради пандемията", каза Павел Поппандов. "Той е трябвало да отиде в дома на нашия общ приятел. Те са го чакали. Обадил се е синът му Мартин и е казал: Татко почина, инфаркт. А трябваше да бъдем снощи заедно... Просто не мога да повярвам, че това се е случило. Точно на него", допълва той. "Аз не познавам такъв друг колега, с много други хора съм работил - такъв ентусиаст", каза Поппандов.

"Беше страхотен ентусиаст. Правеше много неща, беше толкова готин човек, никога не съм го виждала да е тъжен, да се сърди, да плюе нещо. Просто беше чуден човек", каза Евро.

"Единадесет души няма вече от създателите на филма "Оркестър без име", включително и от актьорите 5-6", каза Поппандов. "Как си отиде? Това е един въпрос, който много ме измъчва и много ме нервира. Как си отиде и защо така? Дали беше признат?", попита той.

"Пенсиите са много малки, той нямаше и много работа", допълва Катерина Евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай