Какво става в новия роман на Захари Карабашлиев

"Опашката" е микс между романтика, абсурд и сатира

Какво става в новия роман на Захари Карабашлиев | StandartNews.com

Нов роман от Захари Карабашлиев излиза под знака на „Сиела”, където той е главен редактор. Томчето ще бъде по книжарниците на 8 февруари в два варианта - с твърди и с меки корици , съобщиха от издателството.  „Опашката” -  за разлика от предишните му два романа „18% сиво” и „Хавра”, е с фантастичен елемент и с характеристики на дистопия, съчетавайки политическа сатира, абсурден сюжет и сантиментална интрига, превръщайки се безспорно в най-различната и най-смела творба на Карабашлиев.

Любовта между Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си завинаги, изглежда, че най-хубавите им дни предстоят. Същата нощ обаче той открива, че докато годеницата му е била в командировка, необяснимо как ѝ е пораснала опашка. Съвсем истинска опашка, за която любимата му отказва да говори. Междувременно Павел получава и неочаквано предложение – да се включи като кандидат в предстоящите президентски избори. Изкушен да приеме и да поведе страната към нов ред, Павел трябва да направи съдбовни избори. А всяко решение носи своето последствие. Това е роман, който ще ви накара да се замислите, защото пътят към покварата най-често е осеян с добри намерения. 

Припомняме, че "Хавра" стана роман на годината през 2018-та, като историята на главния герой Никола Марков е между трилъра и романтиката, между настоящето и миналото, между съспенса и лириката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай