Какво крие Христо Пъдев от "Кой да знае"

Актьорът от „Зад канала“ е пишман математик и отличен танцьор

Какво крие Христо Пъдев от "Кой да знае" | StandartNews.com

Христо Пъдев повече от 15 години играе по сцените, разписва се в няколко сериала, но като че ли чак сега – като капитан на отбор в куиз шоуто „Кой да знае“ по bTV, постига наистина масова популярност.

Актьорът от Малък градски театър „Зад канала“, когото телевизионната публика познава като Мордо в „Недадените“, Кънчо в „Господин X и морето“, Камен в „Пътят на честта“, Лозан в „Порталът“ и Слави Митев в „Татковци“, се справя чудесно с новата си роля. Той е забавен и пластичен – като артист, който от първи клас няма страх от публиката. Тогава започва дългогодишната му кариера на танцьор във фолклорния ансамбъл „Детелини“, с който гастролира из Европа.

По ирония на съдбата влиза в Математическата гимназия в Казанлък. Приема философски принудата всеки ден по няколко часа да решава формули и задачи, тъй като все още не допуска, че музите са неговите орисници. Като всеки прилежен абсолвент в точните науки, записва информатика - в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Съдбата първо отново му се надсмива – програмирането въобще не е неговата стихия, но после му помага да осъзнае, че всичко това наистина няма нищо общо с битието му. Пъдев смело къса с информатиката, за да кандидатства три пъти в НАТФИЗ. Завършва Академията в класа на професор Атанас Атанасов – от тогава не е спрял да влиза от образ в образ. Най-важен му обаче е този на любим мъж и баща. Жената до него е Цветина Петрова, която преди да излезе в двойна отпуска по майчинство, се труди във варненския храм на Мелпомена. Двамата се познават още от студентските им години в НАТФИЗ, но романсът им започва години по-късно, когато се засичат на гости при общи приятели. Докато тя ражда синчето им Петър, Христо е на кастинг за „Татковци“.

После с колегите от ситкома - Филип Буков, Павел Иванов и Стоян Дойчев, правят спектаклите „Петък вечер“ и „Неделя сутрин“. Миналата зима Цветина Петрова ражда и дъщеря им Яна. Христо Пъдев периодично се шегува, че за негов късмет децата му все още са прекалено малки, за да гледат някои от силно драматичните и брутални негови превъплъщения в „Зад канала“ – от „Пияните“ и „Празникът“ на Явор Гърдев, през „Сцени от един семеен живот“ и „Лято и дим“, до „Зорба“ и „Червено и черно“ на Бина Харалампиева. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай