Извънземни чудовища нападат света

Режисьорът Гилермо дел Торо развихря въображението си във фантастичен екшън 3D

Извънземни чудовища нападат света | StandartNews.com

София. Номинираният за "Оскар" Гилермо дел Торо е режисьор на епичния научнофантастичен екшън "Огненият пръстен", който от днес е по кината в целия свят, включително и у нас. Създателят на "Лабиринтът на фавна" е развихрил въображението си на макс (при това в 3D), като за сценария му помага Травис Бийчъм, който написа случващото се в друга грандиозна лента - "Сблъсъкът на титаните". В новата им работа извънземни чудовища, наричани кайджу, излизат от океана и повеждат война срещу човечеството. Милиони умират, а ресурсите на планетата свършват. "Когато бях дете, щом се почувствах малък или самотен, вдигах поглед нагоре към звездите и се чудех дали има живот някъде там. Оказа се, че съм гледал в грешната посока. През огнения пръстен се промъкват извънземни същества, които са по-големи, свирепи и брутални от всичко, което народите познават", разказва Дел Торо.

Хората създават ново могъщо оръжие за борба с извънземните - огромни роботи, високи колкото 25-етажна сграда, наречени йегер. Те се управляват от двама пилоти едновременно чрез общ невронен мост, в който техните умове са заключени. Сам човек не може да се справи с управлението, защото невронното натоварване се оказва фатално за мозъка. Затова учените разработват система от двама пилоти: единият контролира дясното полукълбо на йегера, а другият - лявото.

Почти достигнали прага на поражението, военните командири решават да се обърнат към двама нетипични герои - пропаднал бивш пилот и дебютантка. В кожата на пилота е Чарли Хънамър, познат от телевизионния сериал "Синовете на анархията". Ринко Кикучи, звездата от "Вавилон", която може би ще се появи в София за снимки, е стажантката, която трябва да внесе и малко сексапил в сценария. Те заедно ще управляват легендарен, макар и остарял йегер, за да станат последната надежда на човечеството срещу апокалипсиса.

В екшъна са още Рон Пърлман от "Хелбой", Чарли Дей, Роб Казински, Макс Мартини, Клифтън Колинс младши, Бърн Горман. Творческият екип на Дел Торо включва оператора, носител на "Оскар", Гилермо Наваро ("Лабиринтът на фавна"). Музиката е дело на композитора Рамин Джавади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай