Изложба на котки радва любителите на мъркащите животни

Изложба на котки радва любителите на мъркащите животни | StandartNews.com

София. Днес и утре в зала "София" на „Кемпински хотел Зографски" се провежда Четвъртата международна фелиноложка изложба. И в двата дни любителите на котки ще имат възможност да видят интересни породи, някои от които невиждани досега у нас.

Част от тях са -„бомбайска котка", „абисинска котка", „сфинксове", „мейн куунове". Зрителите ще имат възможност да видят за пръв път - японски „бобтейл", който е първообразът на анимационния герой –„Хелоу Кити", „бамбино", както и чистокръвни, оригинални сиамски котки от Сиам. 

За събитието специално от Русия пристигат автентични сиамски котки, както и екземпляри от рядката порода Бамбино заедно със своята създателка Елена Чернова. Породата е създадена изкуствено чрез кръстосване на Сфинкс и Манчкин. Превръща се в изключително симпатичен домашен любимец с характеристика на непорастващо бебе и като външност, и като нрав.

Изложбата е със състезателен характер. Представителите на България и Русия са най-многобройни, съответно 50 и 30 участника. Преди събитието всички котки ще преминават през специален ритуал на изкъпване с първокласна козметика и специфично за всяка порода фризиране, за което всеки развъдник има своя тайна. Всички животни са подбрани специално за целта - те трябва да имат благ нрав, за да покажат най-добрите характеристики на породата си.

Входът за възрастни е 5 лева, а за деца до 7 години е безплатен. За деца от 7 до 14 години е три лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай