Хазарта изригна за бонусите на музикантите

Рапърът избухна срещу решението на правителството за компенсациите на музикантите

Хазарта изригна за бонусите на музикантите | StandartNews.com

Ицо Хазарта избухна с остър коментар, след като правителството обяви, че ще бъдат отпуснати по 4350 лева на около хиляда български музиканти. Ето какво написа рапърът във Фейсбук:

"Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Компенсации (а не "помощи") за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години. Нищо справедливо няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от доходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на държавата всяка година. Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже.

Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат.

Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай