Графа и Рут превзеха Видин

Градът оживя с фестивала "Дунавски вълни"

Графа и Рут превзеха Видин  | StandartNews.com

Видин. Графа, Рут Колева, Стенли и съпругата му Людмила Сланева-Локо, рапърите "Оги 23", станали известни със сериала "Революция Z", зарадваха младите хора във Видин с поредица концерти. Партитата бяха озаглавени "Сценична треска" и са част от фестивала на изкуствата "Дунавски вълни".

Купонът обра овациите на видинчани и гости на града с уникалния си синтез от традиционни и модерни изкуства. Той се провежда на два етапа и ще бъде общо цели 60 дни. Симпозиум по паркова скулптура, рисуване на графити, пленер по живопис, дни, посветени на фолклора, симфонични концерти, театрални постановки и много други арт изяви оставиха ценителите без дъх.

Повече от 800 участници се включиха в проявите до този момент. "Видин се превърна в истинска фестивална сцена", щастливи са местните. Изявите се провеждат на открито - на площада, в кварталите, в парковете и винаги близо до хората.

Идеята е "Дунавски вълни" да стане емблематичен за Видин, за него да се заговори далеч извън пределите на България и да се превърне във фокусна точка за талантливи изпълнители и творци от цял свят. Фестивалът се реализира по проекта на Община Видин Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития". Проектът е част от оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай