Голям наплив за Вива Верди в Софийската опера и балет

Голям наплив за Вива Верди в Софийската опера и балет | StandartNews.com

София. Огромно търсене на билети предшестваше „Бал с маски", първият спектакъл от цикъла „Viva Verdi" на Софийската опера и балет, който премина при незапомнен успех пред препълнена зала. Щастливците, сдобили се с билети за редовните и допълнителни места за първия предсезонен спектакъл на първия оперен театър, дълго аплодираха след всяка ария солистите Даниел Дамянов, Пламен Димитров, Радостина Николаева, Ангел Христов, Петър Бучков и др. След последния акорд под диригентската палка на Борис Спасов, се разнесоха бурни аплодисменти.

Цикълът „Viva Verdi" продължава със спектакъла „Дон Карлос" на 29.09. Билетите и за тази харизматична постановка на академик Пламен Карталов, която през април отбеляза 25 години на софийска сцена, са на привършване.

Сезон 2013/2014 на Софийската опера и балет се открива с друга опера, чиято премиера е посветена на 200-ната годишнина от рождението на гениалния италианец Джузепе Верди. Очакваната с огромно нетърпение и изцяло разпродадена премиера на операта „Аида" ще бъде на 15 октомври. Следващите премиерни представления са на 16, 17, 18 и 31 октомври. „Аида" ще се играе и на 1, 2 и 3 ноември. Диригент е Ерих Вехтер, а режисьор и сценограф е гостуващият знаменит аржентинец Уго де Ана. Постановката е копродукция с Арена ди Верона.

Символичното музикално „дерби на два века", започнало в началото на годината на 200-годишнините от рождението на Рихард Вагнер и Джузепе Верди, продължава с голям концерт в две части, организиран съвместно с НДК, в зала 1 на 27 октомври. В първата част ще бъдат изпълнени откъси от оперите на Вагнер „Танхойзер", „Лоенгрин", „Валкюра", „Залезът на боговете". Във втората част ще прозвучат откъси от творбите на Верди „Набуко", „Трубадур", „Силата на съдбата", „Отело" и „Аида". Ще участват солисти, хорът и оркестърът на Софийската опера и балет под палката на новия главен диригент Ерих Вехтер

Следващото премиерно заглавие, включено в цикъла „Вива Верди", операта „Травиата" е на 28 и 30 ноември. Диригент е Ерих Вехтер, режисьор на постановката е академик Пламен Карталов. В „Травиата" участват солистите на Софийската опера и балет, хора и балета.

Билети се продават на:

- касата на Операта, ул."Врабча" №1
- от касите на Easy Pay
- сайта на Софийската опера и балет, където може да заплатите онлайн чрез epay.bg
- от разпространителската мрежа на Eventim.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай