Германка от пернишко село представя фотоизложба

Германка от пернишко село представя фотоизложба | StandartNews.com

Германка с къща в пернишкото село Лесковец ще открие авторска фотоизложба в областния център. Керстин Маринов е родена през 1959 г. в малък град в Северна Германия. От няколко години се е установила за постоянно в България. Завършила е инженерна специалност, но у нас е работила в други сфери, включително и като банков мениджър. С фотография се занимава от пет години с желанието да създаде нещо свое и то да е положително и зареждащо, с усмивки и радост. Купува си фотоапарат и започва да снима предимно бързодвижещи се обекти – деца и животни, семейства, събития и всичко, което за нея е красиво в света около нас.

Обича емоцията, чистите обработки, класическата композиция. Открива, че снимането на жени е много интересно и изпълнено с предизвикателства.

„Под пластовете на ежедневна ни защитна обвивка могат да се видят прекрасни, раними, горди, чувствителни и изразителни същества. Моделите са жените около нас – ту преливащи от смях и радост, ту съмняващи се в себе си, но винаги прекрасни.", споделя авторката.

Затова и първата й самостоятелна изложба е озаглавена "Тя". Откриването ще бъде на 17 март (четвъртък) от 17:30 часа в присъствието на автора. Показаните 20 художествени фотографии ще може да се разглеждат до 16 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай