Фурор! Ето кога ще се появи предисторията на "Игра на тронове"

Действието в "Домът на дракона" се развива 200 години преди събитията в мегахита на HBO

Фурор! Ето кога ще се появи предисторията на "Игра на тронове" | StandartNews.com

"Домът на дракона" - новият сериал на HBO, чието действие се развива 200 години преди събитията в мегахита "Игра на тронове", ще има премиера на 21 август.

Драматичният сериал от 10 епизода дебютира на 21 август (неделя) по HBO и ще бъде достъпен за стрийминг по HBO Max в САЩ и в други държави, където е достъпна платформата на WarnerMedia.

"Домът на дракона" е базиран на книгата "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин и разказва историята на клана Таргариен - роднини на ключовия персонаж от "Игра на тронове" Денерис Таргариен.

Сред звездите на новия сериал са Ема Д'Арси от "Скитница", Мат Смит от "Доктор Кой" и "Короната", Рис Ифанс от "Кралски особи" и "Спайдърмен" и Оливия Кук, известна с участието си в "Бейтс мотел" и "Играч първи, приготви се".

Със световен успех, покорявайки легиони от фенове и обсипан с награди, "Игра на тронове" влезе в историята на телевизионните сериали със своята смесица от фентъзи и средновековна мистика в продължение на осем сезона, излъчени от 2011 до 2019 г., въпреки че сексът и кръвопролитията в сериала предизвикаха противоречия.

Датата на излизане на новия сериал дава на HBO предимство пред конкурентната стрийминг платформа Amazon Prime, който ще пусне на 2 септември своя високобюджетен фентъзи сериал "Властелинът на пръстените", адаптиран по сагата на Дж. Р. Р. Толкин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай