Франция,Литва и Украйна избраха песни за Евровизия

Най-голямата музикална надпревара в света ще се проведе на 18, 20 и 22 май

Франция,Литва и Украйна избраха песни за Евровизия | StandartNews.com

Франция, Литва и Украйна обявиха песните, с които ще вземат участие в 65-ото издание на конкурса за песен Евровизия в Ротердам. Най-голямата музикална надпревара в света ще се проведе на 18-и, 20-и и 22-и май, а двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 от 22 часа българско време.

Групата The Roop ще представи Литва с песента „Discoteque“, след като спечелиха националния финал в балтийската страна си през уикенда. През 2020 година те бяха един от големите фаворити за победа на отмененото издание на конкурса с песента „On Fire”, заедно с българския представител Виктория и “Tears Getting Sober”.

Франция също избра песента си за Ротердам с национален финал. "Voilà" на Барбара Прави ще бъде 62-рата песен, която страната изпраща на конкурса. 27-годишната певица е от сръбски произход и стана популярна в родината си като автор на песента победител от Детската Евровизия 2020 “J’imagine”.

В края на миналата година беше обявено, че групата Go_A ще получи втори шанс и ще пее за Украйна на Евровизия 2021. Музикантите от Киев изненадаха всички, след като обявиха, че новата им песен „Шум“ ще бъде украинското предложение в Ротердам.

До момента са ясни пет песни, които ще вземат участие в Евровизия 2021. В края на януари беше обявена и песента на Израел - „Set Me Free” в изпълнение на младата певица Еден, а в края на декември стана ясно, че „Karma” ще представи Албания в конкурса.

На 3-и февруари организаторите на конкурса потвърдиха, че най-голямата музикална надпревара в света ще се проведе по един от три сценария.  Като основна цел те си поставят по-голяма част от артистите на Евровизия 2021 да имат възможност да изпълнят песните си на сцената в Ротердам. Правителството на Нидерландия ще гарантира правото на всички артисти да влязат в държавата през май месец.

Българският екип също е в процес на избор на песента, с която Виктория ще представи България на конкурса в Ротердам. Музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на българското предложение за Евровизия 2021. Почитателите на конкурса ще споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна в края на февруари.  В началото на март, след края на фазата с допитването за песните от първия албум на певицата “a little dramatic”, ще бъде избрана и българската песен. Финалното решение е в ръцете Виктория и екипа на Евровизия България и ще бъде базирано на получената обратна връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай