Вторник,

Фънки: Културата отдавна е прибрана в мазето

От: стандарт -
461
Фънки: Културата отдавна е прибрана в мазето
A
A
A

 

„Не съм гаден. Обичам да казвам това, което виждам и чувам. Не желая да правя евала на когото и да било. Не измислям и то се вижда”. Така Димитър Ковачев – Фънки коментира участието си в предаването „Като две капки вода” в интервю за Мариян Станков – Мон Дьо по NOVA.

Фънки коментира, че има дефицит на истината. „От време на време като хвърлям поглед на разни предавания – такъв Комсомол цари, че ми идва да умра от смях”.

„Амулетът има и другата страна – как да му кажеш истината, като ще го обидиш страшно. Тук вече е Димитър Ковачев – The Funk. Въобще не ми пука, че ще го обидя”, коментира още Фънки.

„Нашият свят е пълен с блюдолизци, които предпочитат да оближат пепелника, вместо да кажат: „Абе, я си изхвърли пепелника”.”, коментира музикантът.

От началото на прехода най-много го е разочаровало отношението към културата.

„Това, за което мечтаехме, не се случи. Всичко е с привкус на гадно минало. Културата отдавна е прибрана в мазето, на никой не му пука за това”, заяви Фънки. „Един огромен процент от българските интелектуалци ги няма в България. Остана утайка, която се развива и завзема”.

 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com