Сряда,

Филип Трифонов – луд за пенсия в "Умно село"

От: Агенция Стандарт -
177
Филип Трифонов – луд за пенсия в "Умно село"
A
A
A

Броени дни, след като ни напусна „вечното момче“ на българското кино Филип Трифонов, на 10 януари от 19:30 часа в документалната поредица „Умно село“ Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод в памет на големия актьор. Във „Фипо: луд за пенсия“ режисьорът Светослав Драганов и операторът Веселин Христов сядат в семплата, малко поразбита от пътищата на родината кола и тръгват на едно пътешествие с Филип Трифонов или просто: Фипо, из неравните пътеки на неговото ежедневие.

Пред камерата на „Умно село“ Фипо пътува ту за Хасково, ту за Димитровград, ту чак за Одрин, за да продава изкуството си. После е в старата къща в ловешко село, превърната в ателие за сина му – скулптор, където актьорът е помощник леяр и майстор на палачинки. Отскача до вкъщи, за да подкастри рошавите мустаци, с които внучката му Филипа обича да си играе и да изрепетира речта си пред СОС, който ще му връчи титлата „почетен гражданин на София”.

Плуващ като риба във вода пред камера, един от най-ярките и обичани български актьори прави за зрителите едно истинско „уан мен шоу” – с малко думи, изпълнени с много заряд – ироничен, самоироничен, тъжен и смешен и по момчешки откровен и непосредствен.

„Вечното момче” на българското кино ще се смири и притихне само когато след дълго обикаляне в променения пейзаж на родното Черноморие, открие плажа от култовата сцена на финала на „Оркестър без име”.

„Бях тук… 35 години по-късно“ ще остави подписа си върху собствената си поизбеляла снимка от крайпътната будка непорасналият Филип. За да остане завинаги Момчето на българското кино.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com