Филип Трифонов – луд за пенсия в "Умно село"

Bulgaria ON AIR излъчва специален епизод в памет на големия актьор

Филип Трифонов – луд за пенсия в "Умно село" | StandartNews.com

Броени дни, след като ни напусна „вечното момче“ на българското кино Филип Трифонов, на 10 януари от 19:30 часа в документалната поредица „Умно село“ Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод в памет на големия актьор. Във „Фипо: луд за пенсия“ режисьорът Светослав Драганов и операторът Веселин Христов сядат в семплата, малко поразбита от пътищата на родината кола и тръгват на едно пътешествие с Филип Трифонов или просто: Фипо, из неравните пътеки на неговото ежедневие.

Пред камерата на „Умно село“ Фипо пътува ту за Хасково, ту за Димитровград, ту чак за Одрин, за да продава изкуството си. После е в старата къща в ловешко село, превърната в ателие за сина му – скулптор, където актьорът е помощник леяр и майстор на палачинки. Отскача до вкъщи, за да подкастри рошавите мустаци, с които внучката му Филипа обича да си играе и да изрепетира речта си пред СОС, който ще му връчи титлата „почетен гражданин на София”.

Плуващ като риба във вода пред камера, един от най-ярките и обичани български актьори прави за зрителите едно истинско „уан мен шоу” – с малко думи, изпълнени с много заряд – ироничен, самоироничен, тъжен и смешен и по момчешки откровен и непосредствен.

„Вечното момче” на българското кино ще се смири и притихне само когато след дълго обикаляне в променения пейзаж на родното Черноморие, открие плажа от култовата сцена на финала на „Оркестър без име”.

„Бях тук… 35 години по-късно“ ще остави подписа си върху собствената си поизбеляла снимка от крайпътната будка непорасналият Филип. За да остане завинаги Момчето на българското кино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай