Феи и танцьорки върху маникюра

Майстори от Балканите се състезаваха в Експото, в неделя е конкурсът за грим на тема "Революция"

Феи и танцьорки върху маникюра | StandartNews.com

Зрелищен 3D маникюр днес беше една от най-дискутираните теми в Интер експо центъра, който този уикенд прилича на огромно студио за красота и авангард. 30 майстори естети от Балканите влязоха в откровено настървен шампионат по изграждане и дизайн на нокти. Техните моделки, облечени в романтични тоалети, демонстрираха истински чудеса - птици, цветя, дворци, феи, приказни същества, екзотични танцьорки бяха накацали върху маникюра им. Цветовете им покриваха цялата палитра на дъгата. 28 спецове пък участваха в националното състезание по ноктопластика. Тази година наравно с дамите сили премери и един мъж - Денислав Гечков от Пловдив. В журито оценки вдигаха Олга Скорина от Русия и Наталия Дубровина от Украйна. Списание "Коафюр бюти" пък представи новата колекция грим на Ева Серева. Тенденциите варират от сдържан и минималистичен макиаж до напълно артистичен и предизвикателен.

В неделя в афиша на 16-ото издание на Арена профешънъл, продуцирана от бизнес дамата Красимира Краева, ще има надпревара между елитни гримьори. Темата, върху която ще творят те, е повече от експресивна - "Революция". Шеф на журито е самата Яна Стоянова, която досега е работила за 60 световни кинопродукции, между които са "Непобедимите 2", "Умирай трудно 2", "Катерачът", "Пътят назад", "Конан Варварина".

На Яна са се доверявали Шарън Стоун, Доналд Съдърланд, Крисчън Слейтър, Тимъти Олифант, Вал Килмър, Анди Гарсия, Долф Лундгрен и много други. В нейната компания са Клемон Боло, един от най-популярните френски стилисти, и не по-малко "печеният" Валентин Вълов.

В програмата има демонстрации на иновативни апарати, продукти и процедури - от чисто нова маска с хайвер за почистване на лице до технология за обновяване на кожата. Обученията за професионалисти също са достатъчно разнообразни - от изграждане на френски маникюр през коучинг за HD грим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай