Фасбендер като Стив Джобс

Фасбендер като Стив Джобс | StandartNews.com

"Стив Джобс", дългоочакваният филм, базиран на официалната биография на откривателя на "Епъл" написана от Уолтър Айзъксън, най-после идва и у нас. Сценарист на лентата е носителят на "Оскар" Арън Соркин, който работи и върху "Социалната мрежа", разказваща за създаването на Фейсбук. Режисьор е Дани Бойл, също носител на "Оскар" за "Беднякът милионер". Много от спряганите големи имена в бранша, включително Лео ди Каприо и Крисчън Бейл, не приемат ролята на учения. В крайна сметка изборът на продуцентите пада върху Майкъл Фасбендер.

"Стив Джобс" ни отвежда зад кулисите на дигиталната революция, изграждайки един много личен портрет на брилянтния лидер от епицентъра на събитията по пускането на пазара на три иконични продукта до разкриването на iMac през 1998-ма. Резултатът е удивителен майсторски портрет на един сложен и противоречив човек на фона на променливите успехи, състоянието на индустрията за домашни компютри и господството на търговската марка, продуктите и личността.
Сет Роугън се е превъплатил в ролята на съоснователя на "Епъл" Стив Возняк, а Джеф Даниелс е бившият главен изпълнителен директор на компанията Джон Скъли. Носителката на "Оскар" Кейт Уинслет е Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на "Макинтош". Във филма участват още Катрин Уотърстън като Крисан Бренан, бившата приятелка на Джобс, и Майкъл Стълбарг като Анди Херцфийлд, един от първите членове на екипа разработчици на "Епъл Макинтош".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай