Етиен Леви: В културата да няма политика

Готов съм да отстъпя моята награда, казва изключителният музикант

Етиен Леви: В културата да няма политика | StandartNews.com

Етиен Леви призова по БНТ комисията, която е определила кой творец от музикалната гилдия каква парична сума ще получава през следващите три години „за заслуги към нацията“, да се събере отново за допълнителни уточнения. Според него ще е най-добре да се извадят архивите на „Златният Орфей“, за да се прецизират имената на всички лауреати на статуетката, първа, втора и трета награда. Самият той е готов да отстъпи парите, които са му определени в списъка с отличените.

„Всеки от нас знае какво е направил и кой е. Мога да отида на пазара и да продавам зеленчуци на сергия. Важното е достойнството на хората да бъде запазено. Ако  това се случи, държавата ни ще се оправи. Важното е в културата да няма политика. Навремето, когато бяхме във Варшавския договор, у нас забраниха изпълненията на Барбра Стрейзънд, защото пяла на концерт на НАТО. А сега се прегръщаме и целуваме с НАТО.“, категоричен е Етиен.

Христо Кидиков, който беше в студиото на Георги Любенов, уточни, че министърът на културата Боил Банов му се обадил по телефона, за да се извини, че певецът е изпуснат в списъка с наградените.            

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай