Енрике Иглесиас - най-великият латино изпълнител

Певецът е продал над 180 милиона албума

Енрике Иглесиас - най-великият латино изпълнител | StandartNews.com

Най-великият латино певец на всички времена е Енрике Иглесиас. Това беше определено от списание „Билборд“, което обяви церемонията по награждаването в рамките на латинските билбордове на 21 октомври във Флорида, съобщава „Дойче Веле“. 45-годишният Иглесиас ще бъде признат за безбройните си постижения и принос в класациите за популярност. Това е първият път, когато певец е удостоен с тази награда и изборът няма нищо общо с музикално или интерпретативно качество, а се основава на формула, която отчита всички хитове, които се появяват в седмичната класация „Хот Латин Сонгс“ от 1986-а, в допълнение към броя на най-добрите латино албуми, който започва да изброява през юли 1993-а.

Това уравнение определи, че Енрике Иглесиас е най-великият латински артист на всички времена, въпреки че за целите на тази награда „всички времена“ е от 1986-а насам. Испанският изпълнител влезе в списъка за първи път през 1995-а, когато песента му “Si tú te vas” влезе в „Хот латин Сонгс“, където остана за осем седмици. Това беше първият му номер 1 от общо 27, които е събрал до момента. С тях той е добавил 189 седмици в списъка. Той също така е поставил 43 песни в общата класация, 39 от които са в топ 10. Най-големият му хит дойде през 2014-а, когато хитът “Bailando” прекара 41 седмици в класацията. Междувременно в списъка със записи Енрике Иглесиас е поставил осем албума. Според „Билборд“, изпълнителят е продал повече от 180 милиона копия за 25-годишната си кариера, с повече от 16 000 милиона гледания на музикалните му клипове и 18 милиона слушания на песните му.

След Енрике Иглесиас са Луис Мигел, Селена, Марко Антонио Солис и Висенте Фернандес като артисти с най-голямо присъствие в класациите. Освен Иглесиас, в изданието за 2020-а на латиноамериканските „Билборд“, специални награди ще бъдат връчени и на Армандо Мансанеро, Карлос Вивес, Луис Фонси и Дади Янки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай