Данчето Христова разцелува Чучо Валдес

Джаз пианист №1 мези с шопска салата довечера след концерта в НДК

Данчето Христова разцелува Чучо Валдес | StandartNews.com

Йорданка Христова устрои топло посрещане на  Чучо Валдес. БГ звездата запрегръща въодушевено стария си приятел, с когото се видяха вчера в хотела на джаз пианист номер 1.

Той пък й посвири във фоайето. Носителят на 8 награди "Грами" излиза довечера с бенда си в зала 1 на НДК. Чучо и неговите музиканти ще се подкрепят зад сцената с кетъринг от кубински специалитети. Част от менюто са хрупкави лъжички с ропа виеха (традиционно ястие с късчета телешко месо), пиле по кубински на хапка, гуакамоле в буше, хапки с хамон и филаделфия, скарида с мохито сос, както тарталети с екзотични плодове и шоколадови трюфели. Тъй като Чучо и колегите му поискали да вкусят и българската кухня, ще има специално приготвена шопска салата - за след шоуто.

Кубинецът е един от петимата най-добри пианисти в света заедно с Бил Еванс, Оскар Питърсън, Хърби Хенкок и Чик Къриа. Чучо има златна звезда в Алеята на славата на латино джаза в Лос Анджелис и държи почетните ключове на 8 града, между които Буенос Айрес, Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Орлиънс. На концерта той ще представи последния си албум Chucho`s steps.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай