Чакат Жерар, Клуни и Кидман на Берлинале

Чакат Жерар, Клуни и Кидман на Берлинале | StandartNews.com

Депардийо скандализира с реклама на часовник, в която държи убита сърна

"Хайл, Цезар" на братята Коен е пиронът в програма

Жерар Депардийо, Джордж Клуни, Никол Кидман, Мерил Стрийп са сред плеядата звезди, които ще блестят на тазгодишното Берлинале. Един от най-престижните европейски филмови фестивали започва на 11 февруари. Откриването е с "Хайл, Цезар" на братята Коен, които първи ще минат по червения килим. Папараците вече се готвят да заснемат най-чаканата двойка на форума - Джордж Клуни и Амал Аламудин. Въпреки постоянните слухове за дрязги и проблеми във връзката им, двамата се държат особено любвеобилно напоследък. На премиерата на "Хайл, Цезар" в Холивуд Клуни и Амал направо се настискаха пред фотографите, без изобщо да се притесняват от това, че ги снимат.

Не е ясно обаче дали другият голям - във всеки смисъл на думата - Жерар Депардийо, ще бъде посрещнат с аплодисменти или освирквания. Руският гражданин си навлече гнева в родна Франция заради реклама на часовници. В клипчето Депардийо държи мъртва сърна след успешен лов. А цялата работа промотира луксозен хронометър, който му е помогнал да застреля животното "точно на време". Възможно е в Берлин Жерар също да бъде посрещнат на нож заради видеото - при това не само от природозащитниците.

За "Златната мечка" ще се състезават 18 ленти. Сред фаворитите е филмът "24 седмици", който разказва историята на двойка, обмисляща аборт в късните етапи на бременността. Военният "Сам в Берлин" също е от най-чаканите. По традиция силното иранско кино ще се представи в Германия с "Драконът идва", който е дело на режисьора Мани Хагиги. Шеф на журито е фамозната Мерил Стрийп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай