Бодипейнтинг работилница в София през уикенда

Бодипейнтинг работилница в София през уикенда | StandartNews.com

София. Уъркшоп по бодипейнтинг ще се проведе в София в събота и неделя, по инициатива на Световната академия по бодипейнтинг. Официалното откриване и връчването на сертификатите на участниците ще бъде извършено от Александър Барендрегт, инициатор и организатор на Световната асоциация, Световната академия и Световния фестивал по бодипейнтинг. Водещ гост-лектор на събитието е Белла Волен, носител на Световната купа по бодипейнтинг за 2006 г. в категорията „Четка и гъба". Волен е възпитаник на Националната художествена академия в София, специалност „Графика",  и специализира в Академията за изящни изкуства във Виена. Понастоящем води обучения в областта на боди арта в различни точки на света, работи по свои творчески проекти и журира на Световния фeстивал по бодипейнтинг.

Фестивалът се провежда ежегодно в курортното градче Пьортих край езерото Вьортзее в Австрия. През 2013 г. събитието е било посетено от над 30 000 души, като участие са взели представители на 65 държави от целия свят-художници, гримьори, фотографи и модели. Сходни, но по-малки по мащаб фестивали и конкурси се провеждат в целия свят. Организирането на бодипейнтинг работилницата и посещението на г-н Барендрегт е само първата крачка към провеждане на подобно събитие и у нас, надяват се организаторите.

Участниците в уъркшопа - художници и гримьори, ще имат възможност да се запознаят с техниките на рисуване върху човешкото тяло с четка, както и с различните приложения на този клон от съвременното визуално изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай