Блатечки режисира елитни "Кучки"

Нова постановка разказва за едно явление, което е доста популярно по света, у нас все още не

Блатечки режисира елитни "Кучки" | StandartNews.com

Актрисите Албена Павлова, Невена Бозукова-Неве и актьорът и режисьор Асен Блатечки гостуваха в "Тази събота", за да споделят интересни подробности за новата си постановка "Кучки". Пиесата за пръв път се поставя в България, като авторът й Рафи Шарт е обещал да присъства на премиерата й в България.

“Става дума за едно явление, което е доста популярно по света, у нас все още не - движението кугари”, каза режисьорът Асен Блатечки.

Кугар на английски означава пума и в пиесата олицетворява жени на средна възраст, които се забавляват с по-млади мъже. Блатечки е бил свидетел на това движение в бар в Тексас, пълен с млади мъже и жени кугари. 

“Разпределението е малко сбъркано, защото ние сме доста по-млади, но явно нашият продуцент е решил, че иска вече ние да изживеем това явление”, пошегува се актрисата Албена Павлова. 

“Чувствам се много добре в неговата компания, той е много деликатен и чувствителен въпреки образа му на лошо момче в обществото”, сподели Павлова за съвместната работа с Блатечки. 

Станимир Гъмов, Даниел Пеев и Петьо Петков-Шайбата също очакват в постановката. 

“За мен нашите героини - това е една монета с две страни. Зависи от теб дали ще избереш ези или тура”, каза Неве за ролите им. 

Сцените в “Кучки” предизвикват смях, тъга, сълзи, гняв радост в зрителите. Пиесата има възрастово ограничение 16+.

“Темите са доста смислени и трябва да имаш натрупан емоционален багаж, за да може да разбереш за какво става въпрос”, сподели Блатечки. 

Силният текст заинтригува Асен Блатечки. Пиесата отразява етап от живота на хората, в който трябва да вземат кардинално решение и да започнат да живеят по нов начин - разказано смешно. 

Фокусът в “Кучки” не е връзката между възрастна жена и по-млад мъж, а че е по-добре да промениш всичко в живота си отколкото да продължаваш да живееш с предразсъдъците и очакванията от обществото. 

“За мен огромната изненада в пиесата е Албена, защото не я познавах преди това", сподели режисьорът. 

Премиерните дати на “Кучки” са в Пловдив на 24 януари, в София на 26 януари, в Бургас на 2 февруари, във Варна на 1 март. Премиерата е на 23 януари в театър “Константин Величков” в Пазарджик. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай